first baby

Memang mengharap zuriat setelah setahun lebih kahwin.. Sebelum kawen memang dgn suami bahagia sgt walaupun hari2 gaduh.. Lepas kawen hari2 gaduh tp taktahu tu panggil bahagia ke tak. Dah mcm hobi.. tiap kali nangis msti fikir seronoknya masa bercinta, memang byk terasa hati dgn suami.. Sampai bisik dlm hati.. Ni kalau aku, Mengadung msty dia layan aku baik.. Tup2 Allah bg rezeki tu sekarang.. Tp ak silap dia pun mcm tu jaa.. Dia happy sbb tahu ak mngandung tp apa yg aku harap kan tu tak ada.. Ak tak mintak dia bawak ak jalan2,bg aku mkn mcm2 ..tak! Cuma mintak dimanja je.. Tp dia tak faham.. Aku pergi kje naik motor sendiri.. Pegi mana2 sendiri.. Padahal suh aku jaga elok2 hati2 jgn stress..tp semua tu semua sbb dia..stress sbb dia! Allahu mintak sgt anak dlm perut ni sihat, lepasni aku tak harapkan dia dah.. Aku dgn anak aku pun boleh bahagia.. Maaf terluah kat sini.. Sbb anak tunggal.. Taktahu nak luah kat siapa still jaga aib suami. ?

22 Balas

Ni masa 1st pregnancy. Husband memg mcm tak peduli tp dia seronok bini dia pregnant. and sy masa tu hari2 rasa benci dkt husband sbb semua benda sy kena buat sampai rasa mcm tak patut ada baby... Sampailah gugur.. And now 2nd pregnancy, dan husband dah taw apa dia kena buat. Sebaik ja taw pregnant trus bawak kereta g kerja, sebelum ni naik motor. And dia tak bg dah buat kerja rumah so pada pendapat sy, laki sebenarnya tataw apa dia kena buat lebih2 1st time taw bini pregnant... So maybe salah kita jugak sbb tak cakap dekat dia...

5y ago

Baik sis.. Terima kasih sbb sudi baca luahan hati saya.. 😌