first baby

Memang mengharap zuriat setelah setahun lebih kahwin.. Sebelum kawen memang dgn suami bahagia sgt walaupun hari2 gaduh.. Lepas kawen hari2 gaduh tp taktahu tu panggil bahagia ke tak. Dah mcm hobi.. tiap kali nangis msti fikir seronoknya masa bercinta, memang byk terasa hati dgn suami.. Sampai bisik dlm hati.. Ni kalau aku, Mengadung msty dia layan aku baik.. Tup2 Allah bg rezeki tu sekarang.. Tp ak silap dia pun mcm tu jaa.. Dia happy sbb tahu ak mngandung tp apa yg aku harap kan tu tak ada.. Ak tak mintak dia bawak ak jalan2,bg aku mkn mcm2 ..tak! Cuma mintak dimanja je.. Tp dia tak faham.. Aku pergi kje naik motor sendiri.. Pegi mana2 sendiri.. Padahal suh aku jaga elok2 hati2 jgn stress..tp semua tu semua sbb dia..stress sbb dia! Allahu mintak sgt anak dlm perut ni sihat, lepasni aku tak harapkan dia dah.. Aku dgn anak aku pun boleh bahagia.. Maaf terluah kat sini.. Sbb anak tunggal.. Taktahu nak luah kat siapa still jaga aib suami. ?

22 Balas

Nak senang ape kate sis suruh dy buat. Contoh; abg, tlg hantar sy ke klinik... sy tgok org lain smue dgn suami... jeles sy.. pandai2 buat ayat. Ckp je ape yg sis nak, tp jgn lah dgn kasar. Lelaki ni nmpk je kasar, tp suka bermanja. Mgkin dy dh nampak sis terlalu berdikari, tu yg dy x ambik kesah. Wallahualam

5y ago

Yaa mungkin sbb dia tguk saya boleh buat semua benda so dia tak perlu risau.. 😌

Sebelum kawin pun hari2 gaduh ke sis? Dah terbiasa kot sampai kawin. Mcm sy dr zaman sblm kawen x gaduh, bila dah kawin pun x gaduh. Cuma tu la suami busy kerja. Malam je dpt jumpa. Kdg2 marah jg klu nak berbual suami x layan. Tapi mmg x pernah gaduh la sbb suami jenis suka mengalah dr dlu.

5y ago

Terima kasih sis cerita pengalaman sis.. InyaAllah saya perbaikan Nye. 😌

I hope you’ll find the light after the baby is born. Allah is there for you , so just keep praying. Doa pd Allah specifically how u want your husband to change to. I hope you’ll find your happiness soon. :)

5y ago

Tq 😌

Kadang2 lelaki ni tak paham apa kita nak. Kita kena bagitau baru dia tau apa yang kita nak. Sis slow talk dengan dia then terus terang apa yang sis rasa sekarang. Jangan pendam lama2, kesian kat baby.

sebaiknya jangan dipendam..luahkan pada suami..lelaki takkan faham kalau kita tak meluahkan..komunikasi itu penting..🙂🙂

Lebih kurang je situasi kite ni sis.. tp sy fikir positif & tetap bersabar je

Bsabar ye sis .. sy pun Kdg2 fkir mcm Tu gak...

ya i know how u felt . kdg² rasa lebih baik sndri .

5y ago

sy pun mcm tu . lepas tu sy tenangkn hati sndri . kjp² ckp "takpe aku ni isteri . isteri ni mmg kuli utk suami"🤣 yaa lg worst ayat tp better dpd terus sedih

Banyak2kan bersabar yea. Dugaan utk awk.

5y ago

Baik awak 😌

Sabar ye sis..smoga dpmudhkn sis