Stress

Lately ni rasa stress sgt. Ngn suami hari² bertekak, mcm dia xsyg aku, ngn anak yg aku kandung ni, semua pasal aku dia xkesah pon, makan minum ak, dia kata dia xde duit lg, baru stat keje. Rasa mcm xsedia nak ada ank lg. Ni ada first. 3 hari ni asyik nangis je,

11 Balas

Sabar ye sis..mgkin suami pun stress psal kewangan sbb tu mood dia x ok..brdoa bnyk2 smoga allah bukakan pintu rezeki.. Sy fhm keadaan sis yg preggy.. Sllunya mood kita x stabil.. Tp kta kna brusaha untuk nikmati detik2 preggy sis.. Jadi la penguat semangat suami saat waktu sukar.. Insaallah suami makin syg kat kite🤗 Sy sis, 9 thun brsma suami.. Mcm2 kmi lalui.. Prtma masalah kewangan la kan.. Kdang suami ckp jgk" syg x mnyesal ke pilih sy? Sy ni org susah.. X dpt bgi kmewahan" sy ckp.. " sy x brdoa untuk hidup mewah.. Sy hnya brdoa untk kebahagiaan hidup brsama kluarga" bole sis bayangkan.. Kmi prnah masak guna kayu api sbb hbis gas.. Ank pn jarang guna pampers.. Suami brkrja jgk cuma gaji dia kdang2 x cukup untuk semua kprluan.. Tp sy x salahkan dia sbb dia dh brusaha yg mampu..stiap kli dia jln p kja.. Sy salam.. Cium tangan dia.. N lambai.. Dlm hti sy brdoa" ya allah.. Lindungi la suamiku dr bhya.. Sy x hrap dia blik dgn duit bnyk..sy cuma harap dia blik dgn selamat🤗🤗 semoga sis pn kuat ye🤗

5y ago

Kuatnya hati sis brtawakal pd Allah.. Smoga sis sekeluarga dimurahkn rezki.. Aamiin

sabar laa kak...jangan di ikut kn sangat kata hati tu...tak baik, lagi pun kak cakap suami kak baru start kerja...memang laa dia tak ada duit lagi...kaka sabar laa, kaka syukur lah ada suami di sisi masa mengandung ini...saya ini seorang2 besarkan baby dalam kandungan...saya dah dekat due pun masih kerja, cari duit tuk lengkapkan barang2 dia nanti...so kaka sabarlah, saling memahami dengan suami kak tu....jangan anggap suami tak sayang...dia sayang, kalau dia tak sayang, dah lama dia tinggalkan kak di rumah sendirian

Awal2 kawin n nk dpt ank lg tu mmg mcm tu dugaannya sis.sy dulu pun ms ank sulung ya ampun dahla suami gaji kecil je.then dulu suami tpksa tggung fmilynya lg sb adik bradik lelakinya n bapa mrtua yg x bkrja.prsiapan ank sulung byk family sy yg bntu.SABAR in marriage sgt pnting.Allah nk uji kita sbgai wife.now,idup sy berubah sgt.suami pun berubah.kami idup senang.bakal ank no.2 ni apa yg kami nk beli kami beli.bole beli brg branded lg.idup xkn selamanya susah.sy surirumah je.be positive k.

5y ago

Byk2 sbr ya.bertahun jg sy sabar n lyn je suami dgn baik.x penah miss mskkan favorite dia.InsyaAllah lama2 dia akn sedar sndiri tgjwb dia yg mana lbih pnting.sy byk jg la slow talk dgn dia.bila kita baik tuhan akn bg yg trbaik jg.fasa susah sy dah brlalu.syukurla.u can too.

Sbarye sis.. suami mana yg xsyg bini, mybe perasaan sis je rs cmtu sbb pembawakan , bile preggy ni mmg kite akan lebih snsitif sbb hormon bdn berubah,, sbryye sis jgn stress2 kesian kt bby nti n pkir jg kshtn sis yaa,.suami sis mybe tgh stress n pkirkan jg psl sis m anak dlm kandungan tu , plus sis ckp die bru nak strt keje kan.so bagi suami sis mase utk stabil n bincang elok2 yaaa ..InshaAllah hrp dipermudahkan..sy doakan sis kuat dan slmt lahirkan bby.keep positve momy

Kita slalu nak salahkan suami, tapi kekadang sikap kita juga yg buatkan suami stress, saya pun dulu slalu nak gaduh dgn suami, tapi bila diamkan diri n selidiki punca tu sy sedar sikap kita pun mempengaruhi suami. Bila sy mula ubah sikap jd lemah lembut n bila suami marah sy diam je, akhirnya dia kesiankan sy n lepas tu die peluk sy, skg hubungan dah semakin pulih. Jgn tunggu suami berubah, start dari diri kite dulu.

Tengah pregnant memang kadang emoso kelaut, pikir benda negative selalu. Tenang sis. Im sure ur husband trying his best nak provide untuk u and ur future child. And selalu pandang orang yang dibawah kita yang lagi susah, jangan asyik leka banding life dengan orang yang diatas. Moga dipermudahkan.

Sbr la sis.. dekatkan diri Allah.. ngis dengan Dia, mohon ptolongan pdNya.. slow talk ng husb elok2

kadang2 terbawak2 sebab pregnet je tu..jngn ikot kan hati sangt

Jangan stress nanti anak pon ikut emosi tu

Sabar ye sis hm