Saya 12minggu skrg,alahan sy sgt truk nasi ssh nak msuk,masa mkn tu pun ble muntah.cmna nak mkn ni.

Mcmna nak elak dr alahan teruk ni..

29 Balas

sama mcm saya.. wlaupun sy dah 20 minggu.. alahan sy msih truk.. sy msih x boleh mkn nasi.. gastrik truk tu mmg x lari.. kadang smpai nk pitam.. jadi untuk penyelesaian..sy akan mkn lauk shaja.. kadang mkn buah yg bnyak air untuk kenyang.. ubat hosp untuk tahan muntah mmg x pnh tinggal.. jadi kita ibu ibu ni kne lah brthan huhuhuhuhuhu lagi satu.. bnda ni kne bagi tahu doc msa checkup.. mcm sy.. stiap bln msuk hosp sbb alahan truk 😅 kat hosp doc mmg akan makesure kita kne msuk ubat smpai alahan bekurang. ubat kat wad hosp mmg sgt kuat..