hb

Mcm mna nk naik kan hb ..

8 Balas

makan sayur hijau, jambu batu, delima, hati ayam. tu yg nurse ajar. yg saya buat, minum jus delima sebab buah delima macam leceh je nk cari kt kampong. jus delima organik saya beli kt shoppe jenama olive house. yg tu saya amal dari 7w, sekarang baru masuk 11w. jambu batu saya baru amalkan seminggu. dalam 3-5 potong tiap kali sebelum makan. dari hb 11.9 naik 13. bolehlah try. kalau x berani beli2 kt shoppe, makan jambu batu je pon ok, in sha Allah. xpon belilah buah delima. mana2 yg senang dan boleh diterima perut

Makan daging sis, kurma.. pastu kalau nk makan ubat tu makan dgn vitamin c , xkira la makan dgn buah oren ke air oren ke air limau ke.. pastu pantang ubat tu jgn makan dgn susu atau caffeine..

saya makan esp,oste dan vit c shaklee. alhamdulillah,semua atas 11. kalau sis berminat boleh contact 01128891716

kalau saya smggu sblm nk checkup..sy banyakkan makan ikan bilis goreng,buah jambu.mmg menjadi..

4y ago

ya kalau saya okey mkn cmni..cuba sis try utk next checkup..kot2 menjadi..dan saya ambik iberet

Sy mkn paru je 2hri sebelom checkup, mmg hb 12-13, sblom ni hb sy 9 je, huhu

Amalkan diet iron sis, makan sayur hijau banyak ya 🙂

sy dulu slalu makan jambu batu dan ubi ungu..

Mcm sy mnum jus jmbu btu..