HB

Mcm mna nak cantikan hb stiap bulan... Ubat mcm2 dah telan.. Trmasuk bayam kerg mcm2 jenis petua org bgi tapi x naik... Naik sdikit saja.. Skrg 10 lebih jaa naik... Saya dah 30week.. Dctr nurse dah bising psal hb.. Diorg ckp disebab kn prmakanan kita... Saya makan ubat stiap hari.. Cuma aturan makan ubat to x tau laa salah ke betul... Ubat boleh di mkn slepas mkn nasi ke wktu pgi?..boleh bgi tau mcm mnq nak cantikan hb kita yg low to....

2 Balas

Doc nurse bgthu kalau boleh nak makan ubat jarakkan 2 jam sebelum atau selepas makan. Bayam boleh makan tapi dlm tu ada kalsium, so dia sama macam susu. Apa2 pun kena jarakkan 2 jam. Mungkin kena tukar ubat sbb hb tak naik sangat ?