gosok gigi muntah ?

Mcm mana lg nak buat ye..tiap kali gosok gigi je muntah ? ada x yg macam saya? try gosok x pakai ubat gigi pun muntah.. alahan juga ke tu? Pelik juga.. Sblum pregnant xde pulak muntah bila gosok gigi..saya pulak ada slip disc, tiap kali muntah kan kena bongkok sikit, aduhhhh tahan je la sakit ?

27 Balas

Setengah jam lepas bagon jgn gosok gigi dulu.mkn sekeping biskut kering dgn air manis bkn air masak. Klw air besusu jgn minum byk sgt... Relax kejap, br bleh gosok. Sy da try, alhamdulilah ok. Sebelum tu, yg buat sy muntah klw gosok gigi,sbb bagon tido tros minum air kosong.... 1 more, ubat gigi darlie x manis sgt.. Bleh try

Saya dh 7 bulan sis,Masih lagi gosok gg muntah, tapi Saya gosok aje 😅😅, x gosok gg x selesa ,mulut Rasa x best, ubat gg darlie je boleh d terima dek mulut walau lepas tu confirm muntah pahit, redha je sis,dh 7 bulan sis muntah gosok gg, apa nk buat 😋😋😋

Sama. Start dari awal pregnant sampai sekarang dah masuk 26w masih muntah time gosok gigi. Tak kira la gosok time pagi ke ptg ke malam. Kalau pepagi tu sampai muntah hijau pahit tu keluar. Selagi tak keluar yg tu selagi tu rasa mual sangat.

Hehe sama dri awal smpai skrg 7bulan bru kurg skit tpi tetap loya masa gosok tu. Sy dah bertukar mcm2 smpai amek yang extra pedas. Tpi tetap loya. Kena tahan jela 😂

Saya pun sis, sebab alahan lagi jadi nak muntah kadang2 muntah jugak tgh mandi . Saya tukar ubat gigi pakai kodomo lion rasa strawberry hahaha kurang sikit loya nya

Sama mcm sy sis..even dh masuk 32w still muntah bila gosok gigi..xtahu mcm mna cara xnk bg muntah..ubat gigi sentiasa bertukar still muntah..

Saya pun alami benda sama.. Bila nak berkumur aje, kembang tekak.. Tak selesa nak gosok gigi.. Jadi mati kutu tak tahu nak buat macam mana.. 😔

Haah.. sy ada la 2 3x jugak masa awal preggy.. klau sy mkn dulu bg perot x kosong baru berus gigi.. 😁

5y ago

Dah try juga time perut kosong dgn x. Kalo dh mkn, nti dia keluar balik isi yg bru makan tu.. kalo kosong, mmg kluar air yg pahit2 tu 😬 awal2 je ye? Saya skrg 10w++. Hope lps2 ni hilang lah, amin

sama la dulu time pregnant. tp paksa jugak, muntah pun muntah la..janji bersih mulut...hehehe

Sama sis, saya gosok gigi tak pakai ubt gigi tapi lepas gosok gigi saya kumur guna listerine