Tak boleh berus gigi

Setiap kali lepas gosok gigi,mesti muntah,rasa mual tu bukan masa tengah gosok gigi,tapi lepas gosok gigi,dh berkumur² tu baru muntah. Kadang² jadi takut nk gosok gigi. Kalau nk elak muntah sebelum gosok gigi tu kena minum air kosong dulu baru lah okay😌,korang pun ada pengalaman mcm ni ke?

11 Balas

Kita sama sis😂 Masa 1st trimester takde pun mcamtu, masuk 2nd trimester takleh gosok gigi, mesti muntah.. muntah lps dah kumur2🤣 sy takde jalan penyelesaian, kdg time gosok gigi tu cuba bayangkan makanan sedap2 utk hilangkan loya🤣

9mo ago

mula² ingatkan takda alahan langsung,baru nak hora horey,last² ehh ada jugak muntah² ni,takpela dapat jugak la merasa alahan

Sama.. 😂 Lagi² bila terasa ubat yg makan masa subuh tuh, kadang boleh tahan, kadang xboleh sampai merah² muka, sampai keluar muntah pahit.. Tp kejap jer, dah nak masuk 18w neyh dah kurang loya time gosok gigi.. 😁

9mo ago

saya tk makan ubat langsung,mmg tak boleh nak telan hehe,tapi alhamdulillah kandungan semua baik² je

saya sekarang kdg rasa mcm begini sis .. masuk second trimester nie .. morning sickness dan mual² dah kurang tp tu la time berus gigi pulak rasa loya😅

9mo ago

saya masa first trimester takde apa² alahan masuk 2nd trimester ni je muntah lps gosok gigi hehehe

Hahahah sama sis🤣: saya pakai ubat gigi sikit gila😂. Pastu berus sambil tutup idung. 😂. Kumur tk bg ubat gigi kena lidah. 🤣

Sme dh 17week pon still nk muntah ap y sy buat mse nk kumur2 tu sy tutup mate kuat2 bg gelap supaya x trbyang rasa nk muntah 😅

pernah . anak 1st preg baby girl. sampai ada Gigi terpaksa dikorbankan. sebab buat apa pun mesti muntah time gosok Gigi.

9mo ago

kalau berkumur pakai listerine pun mual jugak ke

dari anak pertama sampai la ni pregnant anak ke 3.. muntah time gosok gigi tu satu kemestian... 😂😂😂

Sy trimester pertama ok je gosok gigi msok trimester 2 gosok gigi lepas kumur tu muntah air masam tu 😣😣

9mo ago

kita sama sis😅 first trimester ok saja, masuk second jadi loya time berus gigi😅

sma laa sis..lepastu klau nk mkn xblh dgn sudu besi tu🤣🤣loya ,muntah klau pakai sudu besi...

9mo ago

sama saya preg anak 1st baby girl. kena makan guna tangan.

Sama dgn saya . Kadang2 gosok gigi mesti muntah , tp masuk 2nd trimester, dah okay sikit

9mo ago

terbalik pulak dgn saya,saya 2nd trimester baru alahan