7 bulan pregnant

Masuk 3rd trimester mmg kne pegi kk selang 2 minggu ke mcm mne. Mmg berat naik 3kg je terus kena minum air gula ke

8 Balas

Memang 7 bulan dah start checkup kk selang 2 minggu. Saya pun macam tu. Nurse cakap nanti start 35 week rasanya, checkup selang seminggu pulak. Makin dekat nak bersalin, memang makin kerap. Air gula tu memang kena minum kali kedua. Kalau berat naik mendadak pun kena minum tak silap

1st trimester sbln naik 1.5kg ok 2nd trimester seminggu naik 500g means sbln naik 2kg 3rd trimester seminggu naik 1kg, Skrg awk 7bln.nty 8bln smggu skli yunk,,tu pun kne naik 1kg /week.. 7/11 last sy checkup & jumpa doct sbb due 9/11.

5y ago

Klu berat xnaik dpt la tulisan pen merah😂😂 dgn bebelan sikit,,atleast naik la

Betul sis. Sy pun dah masuk 7 bulan ni, every 2 weeks kena pergi KK. Kalau naik berat badan lebih drpd yg sepatutnya, kena test air gula sbb mmg 3rd trimester ni ramai ibu2 yg kena GDM.

5y ago

Ohh yeke sis. Sy pun baru tahu. Tq sis for ur info

ye selang 2mnggu masuk 8 bulan 1mnggu klu tk silap..sama la smlm bru check up berat naik 3.5kg 2mnggu lg kena mnum air gula yg ke 3kali

5y ago

tula kan da hujung2 semua nk mkn..doctor siap control mkn lak skg ni mcm mna la nk buat dgn musim hujan lg lapar perut

Yup. Start 7 bulan mmg da kne g klinik 2 minggu skali. Berat badan boleh naik 2kg je dlm 1 bulan. Lebih dari tu mmg kne minum air gula.

5y ago

Tq sis for info

Ya kna g kk selang 2 minggu.. Berat bdn sy pn naik dan kna minum air gula kali ke 2 dan kna g check tekanan drh selang sehari

yup sis 2minggu skali..sy ade gdm on insulin,sminggu skali klinik desa,2 minggu skali kk utk jmpe doc..

5y ago

sis insulin je ke? ade dktr sruh mkn ubt skali x?

yup, and saya start 8bulan seminggu sekali appt checkup dgn kk. Esok last checkup sbb due isnin depan hehehe