Breastfeeding

Masa tgh drect bf, susu sbelah breast 1 lg mst kluar juga smpi basah bra. Ibu2 lain pn mcm saya juga tak? Ke saya je cmni? Rsa syg bla ssu kluar sbelah lagi tu ?

7 Balas

Sama sis.. breast jd aktiv kan.. hbih melimpah susu.. mmg basah bju kan.. next time yg sbelah tuh tadah skali time bby susu.. hehe alhamdulillah meriah susu, rezeki bby dpt bf insyaallah smpai 2tahun.. 💖💖😊

5y ago

Haah kan.. hbih msam bju smue.. hihi tp bau tuh yg bby paling suka.. sye pun sme.. bby susu sbelah, yg lg sbelah tegang, benjol2 rsa.. hehe pastu tajam je puting, then mnitik2 susu kuar.. 😅😅🤭

Tu la gunanya milk collector..drpd mbazir buat basah bra kan elok tadah guna milk collector..bnda ni ramai igt fungsi dia utk pam susu tp sbnrnya dia utk collect susu yg keluar dr sblh breast msa menyusukan baby..

5y ago

nak beli laa nnt sebelum bersalin ni hehe

Sya pon camtu jgk bila kat umah tgah susu kn anak sambil baring msti susu sbelah trkluar jgk kdg kat umah kta tk guna bra kn so sya tekan je jap puting tu dgn jari sya sbb anak nti mnt susu yg sbelah lg

5y ago

Hahahahha samaaa . saya pn tutup ngn jari. Siap je bf sy g pump. Kdg nk tau bby isap tu kluar susu ke tak saya picit puting breast sbelah lg nk tgk kluar susu ke x. Bla susu kluar sy assume breast yg bby tgh isap tu pn dpt susu 🤣🤣

kena pakai breast pad la sis..lekat jer kat bra kite..so x da mslh klu air susu kluar time breast sblh tgh susukan bby😄 klu x pakai msti bju basah n x selesa..

5y ago

owh...hahaha..x pelah...biarlah seksy x yah pki bra😂

Pakai breast cup tu sis..syg susu..guna cup tu nnt leh simpan susu tu..dr biar bra basah,xkn nk perah bg bby plk kn..haha klu cup tu blh simpan n bg baby

Kena pakai milk collection cup. Sy xpernah pakai tp pernah baca ramai yg pakai.

Sama. Sbb tu beli breast pad. Takut ada bintik2 hitam kena bra hehe

5y ago

Ouhh bru thu fgsi breast pad tu utk apa hahaha