Rajabayzurah, Malaysia

Mommy of 1 fun loving prince

About Rajabayzurah

Rengat
Ada x ibu2 yg pernah kena rengat? Ada yg kata rengat ni akan kena bila lahirkan anak kedua. Anak pertama mmg xkena. Saya skg tgh kandungkan anak kedua. Dah mula rasa takut pula skg ni. Mcm mana ibu2 a
..read
rengat tu sakit pengecutan rahim sis . ad sesetgh sakit xbpe kuat ad sesetgh sakit sagt2 . ank ke brape pon same je . asl kn rjin2 susu kn ank tok kecut kn rahim cpt . bru la sakit tu segera ilang .
Rengat tu rse lpas bsalin xkira anak pertma atau anak kebrapa..Hilang sndri tpi kne thn sakit n bg mnyusu akan cpt hilang jga..Tp sllu doc bg ubt thn sakit..Sye mkn skli je lpas tu dh ok
Buka Buku
Assalamualaikum. Saya nak tanya, ada x sesiapa buka buku kat klinik swasta tp bulan seterusnya sambung check up kat klinik kerajaan? Susah x procedure?
Yang penting dua2 ada buka buku.. swasta ade je buka buku..tp kalau bawa buku swasta p gov dorg xlayan.. dorg nak gov punya je
Biasanya klinik swasta xda buku. Hanya sekeping kertas sahaja. Better buat kat klinik kesihatan. Nanti boleh check up kat swasta or govt.
Magic Stroller
Magic Stroller 5 wheels tu boleh/dibenarkan tak untuk bawa naik kapal terbang? Ada tak mama yang pernah ada pengalaman? Magic Stroller tu muat tak di tempat simpanan dalam cabin?
stroller x masuk cabin, dekat pintu kapal terbang sblm nk masuk nti ada org ambik, bila landing nti dorg letak depan pintu.ada tmpt simpanan khas kot.
Ruam
Bagaimana cara merawat atau menyembuhkan kesan ruam akibat peluh. Cuaca panas menyebabkan anak berpeluh ketika tidur walaupun ada penyaman udara di dalam bilik tidur?
Lap dengan kain basah. Pastikan air yang agak dingin.
Tidur
Adakah mempengaruhi berat badan anak yang berusia 2-3 tahun jika hampir setiap hari tidur lewat sekitar pukul 12-1 pagi? Atau ada kesan lain yang negatif?
VIP Member
Boleh jd juga sbb budak membesar semasa tidur. Pastikan tidur cukup, terutama waktu mlm.
Rambut
Apakah petua berkesan untuk melebatkan rambut kanak-kanak 2 tahun? Terima kasih 💕
use pure homemade coconut oil
sis try guna minyak kelapa / minyak zaitun..