Pregnant?

Malam tadi sy pegi klinik check up, sbb sy dah lewat 2 bulan lebih tak datang bulan, so doc test upt dkt sy.. And result positive... Doc cakap sy dah 10 minggu.. Pagi ni sy pegi check up utk confirm skali lg.. Test urine negative dan scan tak nampak.. Ada sesiapa kat sini yg pnah alami mcm situasi sy tak?

4 Balas

Pengalaman saya sis.... saya dua bulan tak dtg period.....check up kat rumah keluar +.... pi klinik utk scan tak nampak.....doc suruh dtg balik lepas 2 minggu....scan lagi baru nampak kantung dan baby heart beat .....masa tu dah 12 minggu...

sy pn same.. first check doc ckp xnmpk.. then another 4 weeks scan lg skali nmpk kantung kosong. n doc suruh jgn brhrap . but then scan lg skali bby ok.. jntung normal.. dont worry.. mgkin trlalu awal lg tu.. so xbrape nmpk..

Saya ikut kiraan dah 10 weeks. semalam scan baru nmpak kantung and 7 weeks. lagi 2 minggu kene datang scan balik. ada yang berpengalaman mcm ni? Saya harap yang baik2 shj utk baby

First test upt and pergi confirm sekali lagi tu berapa hari?