Cyst False Positive

Assalamualaikum. Sy lewat period dah seminggu, masa lewat 3 hari sy test UPT positif. Kalau ikutkan skrg sy dah 5w. Tapi semalam pergi scan Doc cuma nampak cyst je 3cm. Kantung tak nampak, lepastu doc suruh test urine dkt klinik tapi negatif. Sy tak puas hati tadi pagi first urine sy test lagi dapat positif double line pekat. Ada yang mcm sy tak? Cyst boleh bagi false positive ke? Sampai skrg sy masih belum period. Sebelum ni kalau lambat pun 1/2 hari je 😭

6 Balas

Hi akak..mcm mna dgn progress post akak ni??akak pregnant tak??..sbb sye hampir sma macam akak..2 minggu yg lpas kt klinik check upt naik double tapi kena tnggu 2 minggu utk confirmkan balik..smlm sya punya appointment date untk confirmation pregnancy tapi bila dicheck upt negative 😌 doctor scan dia mcm nmpak cyst 2cm tu pun belum confirm lagi sbab dia ckp dorg punya benda utk scan tu tak brpa bagus😌..boleh bagi apa2 update tntang post akak ni tak??? Tq🥰

Kalau scan awal kehamilan memang takde nampak apa lagi. Selalu 6-7w baru nampak kantung. Tu pun depends kalau waktu subur/persenyawaan tu on time. Kalau tak, 8w baru akan nampak kantung. Kalau cyst tu takde sakit apa try repeat scan 2-3 minggu lagi. Kalau takde nampak gak, takut luar rahim je.. moga tkde apa la

Sis cuba guna upt jenama lain mcm dip n tell or clear blue . Kalau nak scan 5w , bole cuba buat tvs scan utk confirmkan , sbb scan biasa susah nak nmpk sis . Bole cuba repeat scan 7-8 week nnti. Saya doa dipermudah ea sis 🤍

pengalaman sya ..memg sblum preggy sya ade cyst..cyst tu hormon baby..lpas 3 minggu scan cyst mngecil dan doc sahkan sya preggy 5minggu msa tu..doa baik2..nnt repeat scan ye puan

Kalau scan 5 weeks mmg tak nampak baby sis. Lg2 kalau scan atas perut. Kalau upt double line mmg positif tu. Nanti sis repeat scan lg dh 7 weeks ke atas

saya mula2 scan 4w dah nmpak kantung. depend pada org la.. jaga2 laa jgn lasak.