Sakit Belakang

Macamana cara nak kurangkan sakit belakang ketika mengandung? Berdiri lama tak bole apatah lg duduk. Tak tahan rsa nak baring jer huhu. Bole tak urut guna minyak atau letak kuyok?

10 Balas

Sme laa sy tgh alami skrg...tpi bila baring je,,baby kerap brmain area atas tundun smpai ngilu sgt😭😭 normal ke? Dye aktif sgt..sy xtahan..skrg bru masuk 6bulan..ade lgi 3bulan nk kena hadap .. ade cara x nk bgi bby main naik ke atas? Peranakan sy rendah ke?

Boleh try supplement ostematrix dari shaklee...untuk supply kalsium y brkurangan dlm bdn...sy mmg amalkan ostematrix ni ja.. n consult doktor KK pun dia ckp mmg ok ambil suplemnt ni... kalau nak boleh roger sy, pos direct dari HQ shaklee.

Sama saya dulu. Espc bila ddk dlm kereta. Tak tahan sungguh. Sy sapu je minyak, tiap hari mesti nak minyak angin dan minta husb urutkan. Tp bahagian blkg je tau. Dpn nnt kesian kat baby. Lps bersalin hilang semua sakit blkg tu awk.

Jangan urut sis...kalau tido susun betul2 kadang2 dri posisi kita tido..kalau nak duduk simpan kat belakang tu bantal...duduk lurus kan belkang...ok tu juga..mgkin perubahan bdan..sya skrg 20week..ok suda...tdak sakit2

Letakkan hot pack di belakang. Buatlah hip Flexor relief stretch. Sebab perut dah makin besar. Posture badan pun jadi tak betul. Sebab itu lah ibu mengandung kerap sakit belakang

Sy pon mengalami benda yg same.. serba serbi x kene samade berdiri/ duduk/ berdiri.. tp yg peliknye, biler sy minum susu kotak lg kuat terase sakit belakang.. #16w4d

Saya alas dgn bantal @ tuala gulung time tido pt kurangkan sakit belakang waktu siang & ketika drive

Sy buat regangan badan.. ikot step kat youtube. Boleh la kurangkan sket.

Banyakkan minum susu. Koyok tak sure. Minyak boleh.

4y ago

Yup sbb kurang kalsium tu

Boleh