Hai saya ada scoliosis.

Harini dan semalam da 2 Hari saya sakit tulang belakang. Sakit sangat sangat. Saya taktahu nak buat macamana lagi untuk bagi baik. Nak suruh org urut but tak boleh urut sembarangan waktu mengandung. Macamana ya

2 Balas

Scoliosis nie mmg x boleh nk baik awak. Lagi2 kalau dr kecik dah develop scoliosis nie. Awak scoliosis jenis C ke S? In this matter, lebih baik awak bykkan bed rest. Cr awak punya comfortable position. Kalau nk urut for relaxing okay je. Jgn bg sentuh perut dan bahagian pelvic awak.

saya pon ada scoliosis c dan nak jadi s dah. bila duduk lama sikit je mesti sakit sgt. saya just baring rehat kan bdn. dan ada pergi fisio jugak time pregnant ni. ada senaman yg boleh buat utk hamil punya. cuba inform doc nanti bila next appointment.