baby

Macam mana nak tenangkan baby if die tiba tiba ternampak something sampai nangis tanak berhenti? Mlm tadi ank sye tibe tibe jadi macam tu. Sye tatahu nak buat ape dah. Tgh mlm pkol 11 tu jgk sye dgn suami kelua rumah parents sye. Nasib dekat. Smpai sane mama sye tenangkan die bg pandang bawah same baca ayat ayt bru die ok. Ade spe spe boleh share.

5 Balas

Baby ni boleh nampak benda yg kita x nampak.. ad la tu yg bawak dia main2.. kena pasang ruqyah @ ayat2 Al-Quran d rumah.. kalau masa maghrib/hujan elakkan hadap baby dekat pintu/tingkap.. kalau boleh elakkan bawak baby jalan2 malam2 terutama waktu maghrib.. kalau x jalan jugak, cari ustaz bawak berubat.. anak buah sy camni, hanya berhenti nangis bila dia tidur, tu pun untung2 je dpt tidurkan dia.. last2 sy psang ruqyah baru ok2 sikit dapat tidur nyenyak

5y ago

Thanks sis 😊

Sama macam kes saya. Anak saya mudah terkejut sama. Kuat menangis bila malam. Pernah satu hari dia pandang atas lepas tu sekilas pandang dia terkejut yang amat sampai dia menangis tak berhenti. Dah buat macam-macam tak mau nak stop menangis. Memang dah serabut masa tu tak tahu nak buat macam mana. Berjam-jam jugak dia menangis macam sakit-sakit. Lepas pada tu agaknya dia dah penat terus terlena.

Jika boleh rumah sentiasa pasang azan. Bila ada azan dari tv pasang kuat. Dan bila maghrib tutuup semua pintu dan tingkap. N jika baby sentiasa merengek waktu mlm. Pasang ayat ruqyah. Dalam youtube ada. Pasang dekat dgn baby. InnShaAllah. Semoga membantu. N ibu pun baca la sekali surah2. 3qul, al-kafirun.

5y ago

Sama2 semoga dipermudahkan 😊

dalam rumah tu, always pasang ayat quran. pasang je 24h non stop. saya pasang ayat ruqyah je sepanjang masa. sebab sometimes rasa tak sedap hati, sometimes dia dok main agah agah sengsorang. huhu

5y ago

Noted. Thanks sis 😊

Pasang ayat Al mathurat.. Malam2 pun pasang je

5y ago

Thanks sis😊