meragam atau digangu

Anak saye setiap malam menangis start mnggu nie. Mase yg same antara 930 smpai 1130. Sye dah pujuk, dukung, nyusu pon dia tanak. Die akan benti nangis bile die dah penat dlm mase same sye dukung tepuk tepuk punggung die. Mata tutup tp nangis. Bile die dah tido mlm tu. Die akn celik wktu antare 930 smpai 1130 untuk nangis. Sye kadang kesian kat dia. Kadang sye yg nangis knpe die hari hari mcm nie. Perut tak kembung . Sblum tido sye akn urut perut die. Pampers tuka. Tp same jgk hari hari. Macam mane ye ??

16 Balas

Bwk la jumpa pakar kanak2.. klau tk bleh detect any abnormality, bwk pegi berubat secara islam pula.. tk semua nya sbb gangguan.. anak buah sy pon menangis tk berenti mse bru lahir.. smpai kesudah makpak tk bwk p jumpa dr sbb ingt gangguan.. bila dia dh besar skit bru perasan kepala dia teleng skit belah kiri.. bila kita betulkn dia menangis.. bwk pegi jumpa dr bru tau leher dia terkehel sejak lahir lg.. kesian.. berapa lama menanggung kesakitan.. nk bgtau tk berupaya.. effect smpai skrg tau.. kepala masih senget sikit walaupun dh tk sakit.. masih lg jumpa dgn doc setiap bulan utk terapi.. bru nk masuk 3tahun.. pegi la buat full checkup utk anak awak..

Baby brapa bulan ? Kadang2 sebb dia main happy sngat waktu siang , malam dia terbawa bawa ataupun boleh gi jumpa ustaz ustazah suruh cekkan takut ada gangguan kee .. cubalah mana yg mampu .. anak saya 2tahun kalau main ptg2 seronok sngat bila malam time tidur terjaga smpai 3-4 kali nangis mata tutup .. tapi kadanf2 jee dia main siang

Kalau baby menangis pandang ke atas or satu tempat je mybe sebab baby nampak sesuatu,anak sulung saya dulu mlm pukul 7 lebih je mesti menangis sampai sebelah badan dia mcm di angkat ada lh jiran kami pakcik melayu baca selawat dan bubuh garam batu keliling rumah dari hari tu takde ape2 gangguan.

Kalau bukan sebab masalah kesihatan, mungkin diganggu oleh jin ummu sibyan.. Cuba suruh bapak nya bacakan alfatiha, ayat qursi, al ikhlas, al falaq, annas, tiup kan di ubun2 nya atau telinga.. Pastu tiup d kedua tapak tangan dan sapukan dr kepala hingga kaki.. Niatkan sebagai pendinding..

anak sye dlu pun cmtu. time dy nangis tu, sis basahkan muke dye.smpai dy bkak mate. panggil2 name dy. klau dy dh bkak mate bru sng pujuk. sye tabur garam keliling rumah. niat dlm hati supaya allah lindungi femly sis dri ape2 bnde. alhmdulillah lpas sye buat cmni,ank dh x meragam.

Cube ambik bwang pth n mnyk masak dgn lada htam cmpur skli tu dan sapu kt sndi2 dan yg pelipat kaki dan blkng telinga baby..sblum tu slAwat dlu tau..pastu satu lg ambik wuduk dan air wuduk tu jga kesat ambik air tu sapu dri kpla hngga kebawah..

lepas ni kena beringat lah masa mengandung jangan keluar / mandi waktu senja . waktu malam pun tak digalakkan keluar . nnti effect dia baby akan menangis sbb sbb tu dh boleh fikir kot ,mungkin lah tapi tak 100% . tu ape y my mom pesan

Klo ank sis lelaki cbe tgk telur die masa die mnangis... Klo nmpk bengkak... Ade kemungkinan angin pasang @hernia....klo bb girl pn ade jge yg kne angin psang ni cme sy xtau nk tgk cmne.... Kdg klo kembung pun die xleh tdo jgk...

Baby umur berapa? Kalau bawah 4 bulan mmg mcm tu.. Maybe bawah 6.. Sbb baby mengantuk, tp tak reti nk tidur sendiri...baby sy pun mcm tu dulu.. Jenuh dodoi sampai sy tension. Sbb dia mengantuk je pn.

5y ago

3bulan 4hari sis

Cuba pasang ruqiah/ ayat2 al quraan atau white noise ke..some baby suka dgr white noise(hujan/air & etc). Not sure digangu ke apa..tapi if mata bby melilau2 pndng ats. Mungkin ada bnda kacau.