Darah tiba tiba je leaking smlam 😭😭

Sye preggy 27 weeks🥺 tapi malam tadi sye ke toilet nak kencing, tiba2 nmpak ade darah menitik. Then sye cuci lah, korek sikit tngok ade macam lendir sikit, then sye cuci smpai bersih. Lepas tu takde darah dah lepas tu. Cume pagi tadi dekat keputihan sye ade coklat2 sikit. Normal ke macam tu? Sbb sye tak rasa sakit pun, tapi baby aktif sngat smlam rasa gerak tu kuat dari biasa, takutttt😭😭

2 Balas

27w ni dah tak dikira gugur, dah boleh beranak macam biasa cumanya baby prem & ada banyak risiko serta complication kepada baby. Jadi kalau keluar darah waktu2 macam ni bagi saya tak normal. Waktu2 macam ni kalau keluar darah, selalunya tanda nak bersalin. Better awak refer doctor asap

Bagi saya, tak normal kalau ada bleeding di pertengahan trimester. Saya tak pernah alaminya. Puan boleh refer dengan doktor for further checking. If mommies2 lain pernah mengalami, do comment ya