Mcm mne nk handle stress

Hi, sye cume nk meluah..sye xthu nk amek smgt kt mne.. baru2 ni sye ad slh phm dgn suami.. sjk mngdung ni..sye senstive sgt . Cpt mrjok.. tbe² suami ckp..pnt da nk lyn mrjok sye.. ckp sye xpndai jge perasaan die.. tp pling sye trkesan die ckp.. hati suami pon xpndai jage ..ape lagi anak😭.. ayat tu trngiang giang.. sye ni xlyk ke jd ibu😭😭😭.. sye penat.. sye kje nk tlng die .xnk ssh kn die .jrk sye kje 1jam.. sye balik msk untk die . Die ckp nk blk mkn same..sye thn lapa .lapa sgt.. tp dh tggu berjam jam..bila da whtsapp tnye baru ckp xjd balik awl.. slh ke sye kcik hati sebab tu😭..

11 Balas

orang pregnant ni memang kuat sensitif dia , cuba puan slowtalk dengan suami berdua mana ke tau dia boleh faham .. orang laki ni memang payah dia nak faham , kalau macam saya jenis direct je dengan suami , lama2 dia akan faham .. sesetengah orang laki kan memang susah nak faham bagi dia benda2 kecil je bukan hal besar bukan macam kita perempuan hal kecil pun nak dibesarkan .. saya kalau tengah marah memang akan diamkan diri dulu dan bagi hati betul2 rasa tenang barulah saya akan cakap elok2 dengan suami sebab saya takut time marah semua perkataan jahat boleh keluar dari mulut nanti boleh menyakiti hati pasangan .. mungkin ya salah pasangan awak sebab buat macam tu tapi kalau boleh tanya time hati awak dah tenang jangan tanya time hati awak tengah panas nanti memang boleh berkelahi laki bini .. harap puan boleh bersabar ye ☺️

bab2 snsitif tu normal la.. cuma ble da preggy nie jgnla paksa dri kte sgt.. buat ape yg kte mampu je.. nant ble2 mood husband da ok, slow talk ngn dye.. ckp ape prasaan awak.. mood awak da brubah2 mintak dye bykkn sabar.. slalu pjuk awak/tenangkn awak.. laki nie dyorg x mcm pmpn.. klu kte snang je nak detect org tu moody ke x, laki nie kne ckp.. dyorg x bley nak pham sendri..

suami pon manusia biasa , ade mase dia akan penat untuk layan kerenah kite yang perempuan ni . time pregnant memang emosi kadang tak stabil , tapi kite kena bijak untuk kawal , jangan terbawa emosi negetif , tarik nafas dalam2 dan hembus kemudian istigfar banyak2 . kalau lapar makan sikit untuk isi perut , kena fikir anak dlm kandungan jugak ya sis 🥰

sy rasa kan, kita da tahu bila pregnant ni kita jadi sensitive. lebih baik kalau apa2 kita diam je. jgn buka mulut. sbb akan keroh kan keadaan. sbb kita sendiri rasa benda tu kecik je, kalau sy sy elakkan bercakap dgn husband kalau tgah marah. sy byk diam je. lebih baik rasanya 😂

Kawal sikit perasan awak.. Klu asyik nk merajok, penat ngakk suami tu nk pujuk jerk, thu prngt.. tpi kawal sikit.. Die pown penat jugek jadi suami.. Klu rase Die balik lmbt, makan jerk sorg2x.. jgn bnde kecik, jadi isu besar2x..

1y ago

jgn tggu dia.. makan je terus.. fikirkan diri dan baby..

kalau lapar makan roti dulu. jgn perut ksong terus.. balik rmh baru mkn sama2.. kalau sy xde masa nak gaduh2.. sbb sy buat semua keje dan ada masa terluang sy suka tido.. dah hujung2 ni sis buat je semua termampu jgn paksa dia jgn stress2

sama. sy pula sejak prgnant ank ke 2 ni sangat mudah menangis. baru2 scan jantina 4d rupanya baby girl. patutlah emosi lain macam. msa prgnant ank pertama tak pula mcm ni. ank pertama baby boy

nohh next time xyah tgu die. mkn je sikit dlu buat alas perut. jgn risau, ibu mengandung ni cpt lapoo. nnti die balik kje tu mesti dh lapo balik. jadi boleh mkn sama.

lenkali lapar makan je sis. sapa suruh tunggu 😅 lapar ibu pregnant jgn buat main, makin lapar emosi makin xstabil so kenyangkan diri sendiri lg better

Anak prtama eh sis. Bykkn brsabar. Better diam je dr brkata2.. Nnt suami bls kita gk yg skit hti huhu