susu botol

Macam mana nak ajar ank susu botol. Sye try tomme tippe tp die tolak pakai lidah. Tu makna die tanak ke??? Buntu. Tatahu nak pakai botol ape. Boleh sesape share macam mana cara nak ajar ank 2bln lebih pakai botol.

14 Balas

My baby dah tukar banyak kali botol, tommee tippee, comotomo, hegen then last sekali pigeon. Pigeon wideneck ppsu warna kuning. Tu je dia nak. And skrg baby dah masuk 4 bulan, i bg dia try different teats supaya tak terbazir botol2 tommee tippee yg lain2 sebab tt i beli 1 set sekali dgn botol besar 😂

Ibu xperlu tukar2 botol, tp cuma perlu cari puting yg serupa seakan2 puting breast ibu sndiri.. Sy pun ada pnglaman bby reject botol susu, sbb ank mmg direct breastfeed dr lahir, dh nak masuk kerja sy pening ajar mnyusu guna botol..alhmdulillah skrg dah ok, tp klu sy ada mmg xpandang botol, mngempeng sja.. Heee

5y ago

Skrg guna puting jenama disney standard neck size ss..tu sja yg mau, dh try pigeon, fiffy, nuk smua x jalan dulu. Last2 jumpa yg ni, mmg size sma mcm nipple sy.. Ank dh 1thun 4bulan masih guna size ss lg.. Sbb dh biasa flow susu slow mcm susu bdn..

Anak sy pon pakai susu botol tomme tippe. Mula² pakau dia tolak jugak mungkin puting tu boleh ke kanan ke kiri . Mmg dia tolak pakai lidah. Tapi sy letak je puting dalam mulut. Lama² dia hisap . Baby baru 2bulan

5y ago

Sis try Plilips avent , NUK , pigeon , comotomo ,

Try pkai puting pigeon wideneck or pupici, in shaa Allah baby nak n xnipple confuse... n try suruh org lain yg bg susu botol, klau ibu dia dpn mata baby xnk sbb tau de yg fresh, hehe

sama la,baby sy dah nak masuk 6 bulan,still xmau susu botol,mcm2 puting n botol da bg,buntu jge ni,afta this bg solid food harapnya die nak botol

5y ago

😅 ... Mummy dah boleh buka Kedai botol susu dah ni

Sama laaa... Dari mula beranak ajar guna botol. dah macam botol tukar, sekarang tomme tippe pun X nak... 😅 dia gigit2 sambil buat muka geram.

5y ago

Kannn... 😅 susah hati pikir X cukup susu. Nasib ini dah boleh makan solid foods. Pastu direct breastfeed... Nak ajaq guna botoi senang nak p kerja lepas ni. Dah setahun mummy dok rumah 😅😅

Umur anak sy 2bulan lebih, struggle juga cari puting botol yg sesuai dari baby lagi...Boleh cuba puting pupici @ pigeon wideneck..

5y ago

Ohh ok sis. Thanks share. Sye cube cari

Anak sy baru seminggu.. sy dh ajar susu botol.. alhamdulillah ok dia dpt terima . Pakai autumnz.

Kena tunggu baby betul2 lapar. Nanti dia sendiri yang akan terima.

Or puting jnma NUK.pon ok sis.sbb dye mmng mcm puting ibu

5y ago

Most wc😄