5month

Macam mana nak suruh baby gerak eh? Dah 5bulan takrasa baby bergerak. Ke perut saya tebal sangat? cuma nampak perut degup2 je. Ni first baby, taktahu rasa gerak dia cemana. Mommies boleh share tak rasa dia mcm mana

15 Balas

sya start 4 bulan tu kan kecik lgi, tpi dh trsa mcm ada begerak dlm perut tnya dr normal sbb bby aktif sgt time scan pun bby duk aktif tendang nmpk sgt. hehe, skrng dh masuk 21w tdi bru ja scan alhamdulillah bby okey sya pun ok smua ok, nti jumpa dr lgi nak scan detail bby. doakam sya dan bby sht smpai la due sya ya 16.5.23 ni. #firstbby

Nanti dia gerak sendiri bila dah cukup sifat sis. Sis sabar ye hihi macam saya dulu. Tengah baring, hasben vakium rumah. Tibe perut berombak. First time rasa anak gerak. Tak percaya, try intai perut. Memang betul anak yang gerak :') eksaited sangat masa tu sampai keluar air mata hahaha

sabar sis..hehe..ank first mmg akn lmbt ckit rsa..tmbah2 klu jnis prut tebal..nnt dia dh start kick nk tdo pn xselesa dh 😂 sis blh usap2 prut slow2 smbil bckp ngn bby..ataupn cuba letak music yg tenang dkt ngn prut bg bby dngar..slalu dia akn respon

Kalau bagi sia...sebelah malam dekat masa tidor gitu baru baby aktif terasa betul kalau letak tangan d perut🤭..boleh tergelak la juga masa terasa sambil kesukakan sia merasa ni gerakkan baby

Saya da 21minggu. Baby kerap bergerak tapi tak nampak la perut sengget2. Just rase cam gerak2 dlm perut je. Nnt da 7 8bulan hurmm sengget2 la perut tu. (2nd baby)

hehe sy rasa baby gerak dr 9w lg.. bila ckp kt doc, doc x caya sy ckp sbb masih awl lg masa tu, tp try scan mmg dia tgh aktif pun.. skrg dh 17w lg kuat rasa gerakan baby..

5y ago

Bestnyaa dah rasa awal. Taksabar nak rasa baby bergerak.

Sy bru je masuj 5 bulan hrini.. Letak tgn kt pwrut tk rasa prgerakan baby.. Tp bile tekan skit perut.. Time tu baby gerak bru terasa kt tgn ad ssorg menendang☺️

5y ago

Mngkin tggu kg bbrapa mnggu kot bru rasa ☺️ stiap org lain2.. Mngkin faktor perut jgk kot😊

Letak ice dkt perut tgk dia gerak x? 😂✌Sbb sy pnh buat mcmtu.tp xtwla klu perut jnis tebal mebi xkn rs kut..😅✌

5y ago

Most wlcme😉✌

Masuk 6 bulan ke atas akan rasa gerak dan mcm2 Me .masuk 6 bulan baru terasa gerak2 7 bulan baru terasa sangt2

5 bulan rasa denyut2..6 bulan insyaallah dah nmpak la perut kene ketuk dri dalam.😜