Tertekan dengan keadaan 😭

Maaf sekadar nak meluahkan sbb tak tau nak share dgn siapa 🥲 sy tgh runsing, mcm2 dugaan kami suami isteri hadapi .. baru2 nie kereta rosak kos repair rm3500 , duit gaji bulanan pon sekadar ckup2 dgn nak bayar duit sewa rumah dan motor .. tambah lg dgn bulan 11 nie sy due utk bsalin .. barang2 kelengkapan baby pon byk lg tak beli dan barang2 utk sy bpantang 1 pon tak beli lg sbb masalah kewangan .. ya Allah beratnya dugaan .. serba kekurangan .. mcm2 bmain di fikiran 😭 mmg dr sy pregnant 4 bulan smpai lah da sarat nie kenderaan yg ada cuma motor .. sy tertekan sikit dgn masalah2 yg kami hadapi ..

35 Balas

its ok sis luahkn je kt sni.. bab kwangan nie susah sikit.. sbb nye ble nak ade anak nie memg pki byk duit, nak x nak kne iktiar tambah kn pndapatan & dahulukan kperluan.. bab bju2 baby rmi yg buat preloved, kdg2 kwn2/sdare mara pun rmi yg bg bju bby preloved/bru.. sye sendri pun bli brg2 kperluan dri n baby sikit2 tiap2 bln dr stat tw preggy smpi la bsalin.. bli kt shopee ade yg spasg x smpi rm10..

10mo ago

sy pon mbeli sikit2 .. tp masih byk yg tak complete .. stiap bulan ada je dugaan nya

sabar ya sis ..sis x keseorangan...sy pun sdg alami mslh mcm sis skrg ni ..bln ni saja kreta 4x masuk *wad*..😪dgn ank sek lg..motor suami plak 2 2 tgh rosak..dia ulang alik g kja pun trpksa pkai motor cabuk smntra tggu gji hujung jln pulak...mkn pun apa yg ada jer skrg ni..sabar la ya sis..sama2 kita doa yg baik2..semoga kita semua dikurniakan rezeki yg melimpah ruah.aamiin

10mo ago

amiin ya rabbal alamin ...

Sis dkt fb skrg byk baju baby org nk sedekah..cuba sis search area sis..mcm sya kedah & penang tiap hari org sedekah..ada rezeki dpt la..semoga mudah urusan sis ya..bykkan mengadu dgn Allah insyaAllah xdak upaya melainkan pertolongan Nya..rezeki baby kedepan kita xtahu sis..moga² sis sabar ya..

10mo ago

baik, terima kasih yaa atas doa dan kata2 .. 😊

Sabar ya sis ,saya pon tgh hadapi keadaan mcam sis , ekonomi skrg gawat skit ,hanya cukup2 mkan ..tapi saya enjoy ja xnak fikir sgt ..takot efec ke baby ..saya pon brg baby apa pon x beli lagi , due bulan 1 ,tunggu suami dpat bonus bulan 11 baru nak settle brg baby ..

Semoga dipermudahkan segala urusan sis. Saya dan suami pun memang dah planning start beli barang anak masa kandungan lima bulan sikit-sikit lama-lama lengkap. Kalau nak beli sekali gus memang banyak kos. By the way due kita sama November😊

10mo ago

sy pon planning beli sikit2 masa 5 bulan tuu .. tp byk sgt nak guna duit .. smpai nak mkn pon pikir byk kali, ckup tak smpai hujung bulan

Bersabar.. nanti ade lah rezeki .. anyway, kalau pampers tu boleh beli dlm shoppee je.. pampers reject / pampers murah.. kualiti ok je , ade yg same yg mcm kat kedai..anak sy pun pakai yg tu.. jimat.. kena jimat skrg tambah2 x keje ni kan..

10mo ago

terima kasih atas pkongsian .. baru first time dgr ada pampers reject nie ..

Lain orang lain sis keadaan . Sis try lah tanya group Facebook sedekah . Kat situ ada je ibu-ii yang sedekahkan pakaian baby n brg pantang . Tapi COD tu bayarlah … ujian kita sama cuma cerita yang berbeza . Semoga dipermudahkan

Sis jgn runsing. Jgn terlalu pikir mendalam sgt. Percaya lah pasti ada rezeki yg baby akan bwk nnti. Berdoa sekuat hati sbb doa bumil ni di angkat oleh Nya. Selalu +ve kan minda & badan. Semoga urusan sis dipermudahkan segalanya..

10mo ago

amin ya rabbal alamin terima kasih atas doa nyaa 😊

sabar la sis. sy pun da nak masuk 7 bulan. apa barang pun x beli lg (lg serba kekurangan dr sis). due nov. anak second ☺️ semoga kita semua d murah kan rezeki 🤲. jangan stress². reda jew.

10mo ago

011-12775288 .. nie nbor sy

sabar ye sis.. sy pon sama.. dah sarat masih kerja sebagai cleaner. nak tak nak kena paksa jugak diri sebab nak pakai banyak duit.. semoga Allah permudahkan urusan kita semua. aamiin yra

10mo ago

semoga Allah permudahkan urusan kita .. amiinn