Tertekan dengan keadaan 😭

Maaf sekadar nak meluahkan sbb tak tau nak share dgn siapa 🥲 sy tgh runsing, mcm2 dugaan kami suami isteri hadapi .. baru2 nie kereta rosak kos repair rm3500 , duit gaji bulanan pon sekadar ckup2 dgn nak bayar duit sewa rumah dan motor .. tambah lg dgn bulan 11 nie sy due utk bsalin .. barang2 kelengkapan baby pon byk lg tak beli dan barang2 utk sy bpantang 1 pon tak beli lg sbb masalah kewangan .. ya Allah beratnya dugaan .. serba kekurangan .. mcm2 bmain di fikiran 😭 mmg dr sy pregnant 4 bulan smpai lah da sarat nie kenderaan yg ada cuma motor .. sy tertekan sikit dgn masalah2 yg kami hadapi ..

35 Balas

Ank sy dh dua bln . Ade bju yg dh x muat . Klu sis nk blh la pm sy . Ade brg2 lain x guna blh jgk sy pos mcm srung tgn n srung kaki .

1y ago

terima kasih awak 😊

sabar ye sis,beli je barang yg penting macam pampers,tissue,baju,mitten beli 2 pasang je,seluar,baju tu boleh beli sikit2 je sebab nanti baby membesar tu cepat tidak muat.

Sy dh nk bersalin ni diuji bisnes drop teruk. Sales biasa 15-20k skrg drop ribu ribu je. Sy fikir ujian allah nk kasi. Tp xpe sebab rezeki anak tu ada. Jgn risau

sy ada pad untuk bersalin ..kalau nak sy blh pos kan..sb sy beli banyak tapi sb sy czer minggu lepas jadi darah xbanyak mana..xguna sangat pad..

1y ago

blh wasap sy 0179393236

Sis cuba listkan barang apa yg tak cukup tu. Senang org nak tgk kan kot ada yang boleh bagi separuh. Sis list kan ye..😊

Saya doakan diluaskan lagi rezeki sis & suami dgn kehadiran baby ini. Moga mommy baby sihat walafiat juga hendakNya 🤲🏻

1y ago

amiin ya Rabb .. terima kasih atas doa .. moga dmurahkan rezeki utk awak

sabar ya.. fmly ada tak . cuba mntk tlg diorg. cerita je yg awal tgh ssh skrg ni.

1y ago

Amiinn ya rabbal alamin .. terima kasih mdoakan

sis saya ada baju bby yg da xpakai, barut & lain-2. boleh tinggalkan no fon kalau nak. sape-2 lg nak pon boleh ya

1y ago

nie no sy sis 011-12775288

sama kita pn tgh ssh dgn brg bby apa xbli lgi keadaan suami tmpt kerja dye xblh buat ot dpt gji pn ckup2 mkn ja..

1y ago

semoga Allah permudahkan segala urusan kita ....

Semoga Allah kurniakan kemudahan buat awak dan suami dan dilimpahi dengan rezeki yang melimpah ruah Aamiin 🌸

1y ago

amiinn ya rabbal alamin .. terima kasih atas doanya 💕