stress and tertekan sngat ii

saya bkn nk mintak simpati tapi hanya ingin meluah harap takde yg salah faham. saya sangat ii tertekan sepanjang sy pregnant sy cuba utk bersangka baik dgn ujian yg allah beri pada sy dan keluarga. makin sy sarat mengandung mcm ii dugaan yg sy hadap. sy makin stress bila owner rumah sewa naik kn harga sewa rumah dari harga rm850 ke rm1k suami sy sorang jee yg berkerja and bln dpn cukup setahun sy sewa rumah nii and kena berpindah. sy plk bln dpn dh 9bln mmng sarat mengandung rumah sewa baru tk dapat lagi. tolong yeee doakan baik ii utk sy dan baby yg akan dilahirkan. sy taknak mintak sumbangan pon hanya sekadar meluah dan sy hanya mintak supaya yg baca post sy nii doakan supaya urusan sy dipermudahkan. rasanya macam sy dh tk kuat nk hadap. time suami tgh tido sy nangis diam ii sbb taknak dia risau dgn keadaan sy. sy sampai rasa sy nii menyusahkan dia jeee sbb sy hanya surirumah yg tk mampu nk tolong apa ii. tolong lh bagi kata ii semangat utk sy.

3 Balas

Blh sy tau owner naikkn harge rumah sb sis dh habis contract ke dgn die? Sb besenye kalau amik contract sewa 3 tahun contohnye harge sewa xkn naik lepas 3 tahun.. tp ade je lepas hbs contract sewa same je.. atau sis dgn die xde contract? Sb byk jgk die naik..Jgn pk sis membebankan sb bkn salah sis pn.. sis xde bt salah ape pn.. sy doakan urusan sis n suami dipermudhkan, dimurahkan rezeki.. and sis pn moge dipermudhkan untuk bersalin n dikurnikan anak yg soleh/solehah, dan sihat.. Nasihat sy nt kalau sis dh jmpe rumah make sure ade contract untuk berapa tahun contohnye 3 tahun. Then dlm tempoh tu owner mmg xleh naikkn harge.. so sis xkn ttbe dpt brita terkejut cmtu.. klau owner ttbe nk terminate dlm tempoh 3 tahun rental tu pn dlm perjanjian owner kne return deposit and 2 bulan sewa.. so at least sis ade duit untuk cr rumah sewa yg lain.. better cr rumah sewa under property guru cmtu.. yg mmg agent tu ade license..jgn cr drpd kenalan2 atau org2 yg sis knl.. sb kdg xde pn hitam putih contract tu..

10mo ago

dia baru bagitahu masa hari tuu tapi last minit lh. ntah lh sis maybe ni ujian yg allah bagi pada family kecil sy😌

Sis ambil sikit masa utk solat duha. Menangis la minta allah bantu. Ada fadhilat yg tersembunyi di sebalik duha. Sy suami isteri x kerja. Harapkan sawit sekangkang kera untuk bayar loan kereta motor. Kami baru berhenti kerja. Kandungan dah 33weeks. Alhamdulillah rezeki utk baby tu ada je. Tak sangka tetiba ada org bg duit. Tiba² ada je job part time suami boleh buat. Semoga kita semua dimurahkan rezeki, amin. Kuatkan semangat sis.

doa & usaha cari rumah baru.. sis kuat 💪🏿💪🏿💪🏿. jgn stress2 tau. saya dulu pindah masuk rumah sewa 5minggu sebelum baby lahir.. gigih jgk berjalan bwk perut nak tengok rumah2 tu, 3hari 7buah rumah pergi tengok..kena cekal sbb nak sgt baby lahir dah ada rumah duduk sendiri takmau duduk dgn mentua

10mo ago

terima kasih sis insha allah sy kuat. ada hikmah knp allah uji❤️