Tanda Bersalin

Maaf nk tya, kalau perut kita sakit sgt2sampai nk bgerak pun susah, adakah tanda nk bsalin. Sblm ni czer & xpernah rsa contraction.. Pggag xsakit cuma bhgian depan perut sakit sgt2.. Hanya mampu baring skrg.. Bru 37weeks

3 Balas

Rasa kesakitan sis dlm seminit or 5mnit kerap berlaku ke? Sakit dia meningkat tak? Klau ya tu contraction..tapi kalau dlm sejam 2 kali atau sekali atau dlm tempoh lama dtg lagi tu namanya braxton hicks..atau contraction palsu.. Tanda2 bersalin. Salah satu ada terus ke hospital. Jgn tnggu tiga2 ada baru pegi tau: 1. Keluar lendir bercampur darah 2. Rasa sakit yang teramat dan semakin meningkat setiap masa 3. Pecah air ketuban Selamat bersalin sis..

5y ago

Sama2 ..