38week 1day

Ada ke mcm saya dkat² due sakit bhgian bwah perut nk bgun nk jlan sakitnya seksa tpi blm ada tanda bersalin cuma sakit nk bangun kesana kesini rasa nk baring je

6 Balas

38weeks 1 day jugak! Hehe. Tadi pusing satu mall, dia mengeras je tak stop. Pastu bila dah duduk, baru dia ok. Setakat ni takde tanda tanda nk bersalin pun. Baby scan tadi pun dah 3.4kg. Mengeras, sakit ari ari, sakit pinggang, keluar keputihan, mengah, tu je saya rasa sekarng ni. Mengharapkan dia keluar 18hb sempena birthday ayahnya 😜 hari hari dok pujuk hehe

saya pun 38 minggu 1 hari..dh keluar tanda bersalin (darah) dh pegi hospital, bukaan 1cm dan doktor suruh balik dlu..sama, sakit kat bwh perut n ari2..tp doktor suruh bykkan berjalan utk bg bukaan sampai 10cm..

Sama. Sakit dekat ari2 macam baru nak period tu. Tapi masih boleh tahan. Tak ada sakit pinggang. Nak bangun dari duduk / baring memang akan sakit dekat bahagian bawah perut & paha.

1y ago

Saya sakit pinggang 🥹 macam nak tercabut.

saya pn tgh alami. sejak masuk 3rd trimester dah sakit, tapi hujung2 ni lg sakit, kadang sampai tak boleh jalan. now sy 38wk. tak sabarnya nk beranak. dah sakit2 sgt, xlarat.

saya rasa kurang sakit dah sebab selalu mandi dengan air suam memang lega rasa ..

ade tak rse anak mgrs sampai ke dada skit lpastu ok pastu dia dtg balik