Due Date 24/8

Lagi 2 hari jee nak due date . Jalan dah buka 1cm tapi mcm lambat jee rasa jalan nak buka lagi . Doc dah bg date dah kalau lepas dari due masih tak rasa baby nak keluar doc tambah 6 hari dari due date . Kalau tak rasa juga kena induce? harap baby keluar mggu nie juga sebelum due . Mcm mana nak cepatkan proses bukaan ye ?

9 Balas

Due data sy 23-Aug..tapi sy induce awal..38weeks++..saja pilih awal..tak larat bawak perut besar 😅..ketuban terlalu banyak & baby memang big size..jadi pilih la awal..🤣..setiap pregnancy takda masalah kencing manis pn..tpi mmg jenis ketuban banyak & baby besar..last2 emergency czer sbb baby tak lepas keluar..4kilo rupenye 🙊

5y ago

Alamakk..scary plk dengo..sy pon pblm air ketuban byk skg doc ckp and bby beso..2kali brsalin sblom ni normal je wlaupun si kakak berat 3.8kg still brsalin normal..🥶

Puan cuba banyakkan berjalan dan mencangkung.saya ada baca tips tu baru2 ni..dan puan jangan lupa makan juga ye.bila makan baru ada tenaga untuk cepatkan bukaan jalan tu..

Saya macam tu jugak doc suh balik. Balik tu banyakkan berjalan, aktif buat kerja macam biasa. Lepas maghrib tu dah 3cm, 4pagi dah 8-9 almost. 6.05 bersalin🌼

4y ago

Kontraksi tu datang kerap sangat elok lah pegi hospital. Sakit yg awak rasa mang tak boleh tahan👀

Due date saya 25/8.. Tapi blum kluar tanda..sis kena tahan hosp atau balik rumah?

5y ago

Doc suruh balik rumah dulu

Kerapkan berjalan sis..buat jalan itik..bersama suami pon antra salah satu cara..

5y ago

Tula , harap jalan cepat buka

Kebanyakn nye mmg mcm tu...bukaan 1cm doc mesti suruh balik

Baby dah enggage ke belum?

Semoga dipermudahkan...

Apa khabar baby sis?