Kucing blh tahu kita pregnant?

Kucing sya ni suka betul baring atas perut lpastu knead d perut b4 saya dpt positif upt tadi pagi. Ada x sapa2 yg kucing dorg suka baring n tdur atas perut sblm tahu pregnant lagi?hehe

Kucing blh tahu kita pregnant?
21 Balas

citer saya balik kg haritu ada kucing kakakk saya ni penakut dgn org baru dia x terbiasa so saya okeylah dia kalau nak disentuh lari Tiber satu hari dgn manjanya dia mai kat saya minta diusap lpstu duk gesel kepala² kat perut saya lpstu saya baring dia pi duk ats perut saya apa agy si kecik dlm perut tendang dia 🤣 saya mmg terkejut bagitaw kakak kakak ckp dia dpt rasa si kecik dlm perut tu yg manja tetiba.... sejak tu kucing tu kalau dgn saya dh x takut kucing lain kat rumah pun ada Tiber suka mai gesel kat bdn saya kalau saya agy duduk mmg rasanyalah kucing dpt rasa baby dlm perut ni😁

saya nak tahu juga.. tp psal kucing sy lg nak dekat sy dari somi tu betul. xtw lah sbb sy yg slalu bg mkn ke atau sbb apa. tp masa 1st trimester ada bgtw dia kita tgh loya masa tu. Lantaklah fhm ke idok tp itu la kalau husband panggil dia , dia buat dunno je mls layan n sambung tido. Kalau sy x panggil pun, keluar je rumah terus dia pun turun dari bumbung kete (tmpt tido dia) dtg walaupun baru lps kasi mkn. Rasa mcm kucing sy ni pun dh sebahagian dari anak2 dlm rumah je. Nak pape cari mak bukan cari bapak 😅

sama laaa dulu masa dia sekoq je (jantan) suka sgt naik atas katil then tido atas perut..sejak tau saya pregy dia selalu parking kat sebelah perut n kaki..kalau saya duduk bawah ke dia dulu suka nempek tido kat kaki kalau saya duduk bersila dia akan naik tido tgah tu bila dh ada baby sekarang dh 8 bulan waktu baby aktif dia mai letak muka je kat perut selalu kena tendang dgn baby sejak tu dia tgok aje perut saya tido ujung² kaki je takut kena kick lagi dgn baby 🤣😅😆 lucu tgok gelagat dia..

doctor tmpat sy biase cekup die dah tua.mase tu sy xtau pun sy peknen..doc spontan Kate biase kucing y kite bela Tau y kita peknen..sy terkejut n mmg perasan kucing sy mmg jd lain..manje..suka duk dekat..suka tenung sy..klau sy marah Suh duk jauh2 pun dia bt derk je nk nempel jgk kt sy..dgn org umh lain dia x Lyn..upernya die dlu y Tau ada isi kt dlm.. wallahualam 😁

1y ago

betul kucing sy cmtu la mnja btl dgn yg lain kt umh dia x peduli tp dgn sy dia rapat ,awl pg msti cari sy dulu..selalu dgn sy sy solat dia tunggu sblh..masa dia beranak sy temankn dia smpai keluar 3ank dia..10/4/2023,..28/5/2023 sy tau sy ngandung

Saya rasa kucing saya lah makhluk pertama dlm rumah yg tunjuk tanda2 saya pregnant.. masa tu saya sendiri pun xtau saya pregnant 🤭 kucing saya ni xjenis suka tido dkt org, xsukamtido peluk2 n dia tk naik pun atas katil ktorg tpi sejak dua menjak ni dia dtg dduk kt perut 😭😭😭 tu la punca saya buat pregnancy test mmg btul pun 2 line terang menerang

kucing sy, sblm sy tahu sy pregnant, beberapa kali tlg urut ulu hati, bg keluar angin sendawa...baru rasa lega dpt tidur...lepas tu suka letak dahi/tangan d perut mcm peluk tu sambil tertidur.... pelik jak sikapnya.... waktu tu sy blm tahu sy sdh 8 weeks...skrg dah 34 weeks, masih lg dia suka duduk dekat perut....

Sy jenis takut sikit klu kucing jantan (liar). Dan biasanya kucing jantan x suka dtg dekat2 kt sy. Tp smlm pegi kedai makan yg sy slalu pegi, kucing jantan dtg saje nk gesel2 kt kaki. Pastu dia baring peluk kaki sy.Sy kaku la sikit sbb sy mmg takut, tp dia elok je baik. Menempel smpai sy abis makan..Kebetulan jgk kot 😂.

Saya ada pengalaman kucing dtg dekt tp kucing tu bkn kucing saya . B4 pregnant, saya ajak main , panggil2 pn tk menoleh . Tiba2 haritu tgh best dudok kt luar rumah ambik angin, dia tetib dtg minta nk kena usap kpala . Hairan sangat . Tau ii saya mengandung masatu lpstu 😅

Sy teringat dlu masa sy pregnant anak 1st. Mertua bela kucing dlm rumah & dia bunting. Xpernah2 la dia nak baik dgn sy. Tapi sejak dia pun bunting dia kerap nak tidur sekatil dgn & tak takut lagi dgn sy. Ckp dlm hati. Dia nie tahu agaknya sis nie geng ada isi mcm dia .

mcm kucing saya. pregnant dua kali, dedua jugak subuh je lompat kat perut. mula xperasan knp lah dok lompat, cek upt naik dua line. yg pregnant skg, mmg setiap hari baring kat tepi perut. manja lain mcm, kdg nak g bilik air pun ngekor.