Cat and pregnancy

Hello all! Banyak sangat dengar cerita tak elok ibu mengandung dekat dengan kucing. Tapi, saya sayang sangat kucing saya. Dia seakan-akan tahu yang saya mengandung. Sebab dia suka duduk dekat perut dan purr. Mommies semua ada pengalaman tak pregnant dan membela kucing?

Cat and pregnancy
47 Balas

saya pun bela kucing sepanjang pregnant anak sulong dah 3 tahun 3 bulan umur anak saya sekarang...paling tak boleh lupakisahnya... saya dah 2 tahun kawen & dpt tahu saya pregnant masa saya temankan kucing saya beranak....haha...kucing sy ni sgt² manja masa dia nak beranak...siap buat bilik khas & atas tilam dia beranak...dia nak sy baring sama² temankan dia beranak...jd saya alas dgn plastik tilam tu...lepas tu lapis lagi dgn kain lembut...dia akan berhenti teran kalau saya tak baring sebelah dia...lawak bila teringat balik...masa dok suruh dia push sambil baring & kena pegang kaki kucing saya ni lah saya perasan perut saya mcm lain sikit(gerak hati je ni sebenarnya🤭)...masa tu saya dah 3 hari just ada spotting je warna brownies kalau period x penah smpai 3 hari camtu just spotting...malas dah nak buat upt awal sgt mmg ada spare...tp tetiba tergerak rasa nak buat...tggu sampai kucing sy teran anknya yg ke4...saya bersihkan apa yg patut...lps tu terus buat upt...positive & agak terang...now anak sy tersangatlah syg dgn kucing dr dia baby sampai skrg...pantang...bagilah segala mainan lain, uji dia dgn hp ke apa...kucing jugak akan menang...panjangnya cerita saya🤣🤣🤣... for me...as long kita jaga kebersihan kucing kita...xde apa nak dirisaukan...ibu happy, anak dalam perut pun happy🤗😊

Saya pun ada si cinonet ni. Dengar cerita macam tu lah. Dulu saya tak minat kucing. Lepastu ada sekor kucing jiran mana tah datang rumah time tu hujan. So dia tak boleh balik. Then esok pagi my mom tengok dia ada lagi kat depan rumah and my mom check dia ada kesan koyak dekat leher terus bawa pergi klinik utk jahit and sunat kan dia. My mom terus bela dia sampai dia mati, nama dia Putih. Dia mati dua hari sebelum tarikh annivesary saya yg pertama. Mmg dua tiga jam menangis peluk bangkai dia. Dia mati kat klinik sbb jangkitan kuman. Kami dapat bela dia 6 bulan tak silap. Lepas pemergian dia, Allah gantikan seorang nyawa dalam perut saya :') sampai sekarang saya ingat kat dia. Lepas 2 bulan saya preggy, ayah bawa balik anak kucing kat kedai makan area tempat kerja dia. Kalini betina, Oshin. Until now shes the one and only cat in my mom house. Now saya dah nak masuk 8 bulan. Putih masih dalam ingatan saya. Oshin tetap teman saya kat rumah kalau suami and family takda ❤️

Honestly sy ade kisah silam yg xbrape baik dgn kucing..jd sy memang xminat dgn kucing..lg2 jnis kucing yg suke gesel2 kt kaki..tp xtau la preggy kli ni knpe sy jd suke kucing...sy bg kucing2 gelandangan yg dtg rumah sy dgn mknan yg mahal2.. smpai suami sy bebel mrah..pastu siap beli tag n bg name kt kucing2 tu..then ade salah sekor beranak kt porch rumah sy..n skrang sy bela ibu & ank2 nye... Da jtuh cinta dgn kucing2..bile dgr je sy kluar rumah msti die trus berlari kjar sy n gesel2.. sy bg name cik rara..ank2 nye sy bg name milo,kopi & cafe.. suami nk buang tp sy nangis2 xbg buang..xtau la pembawakan baby ke ape..sy sndiri plik sedangkan sblm ni sy memang xkan dekat dgn kucing...

4y ago

Aamiin InsyaAllah moga Allah permudahkan proses kelahiran baby nanti hendaknye..

Boleh je dekat belai pegang X de masalah Pon.. yg X blh bau gas dri poop dorg.. so awk X boleh bersihkn tempat poop dorg.. gas to bahaya kn baby & blh bawak gugur.. LG satu kucin indoor ke outdoor ke pastikn jngn kne cakar klu kne.. kne g klinik time to gak ambik injection.. klu cakar to smpi bdarah lh dlm.. SBB kuku dorg Kotor kn bile dorg poop dorg cakar pasir tok timbus takot trkene kuku.. mcm sy ok je smpi brsalin.. belai main bersih kn semua serah kt hub lh.. time pregnant LG sy kne cakar SBB kucing sy gadoh nk leraikn abis tangan sy.. tp ok je.. alhamdulillah la..

4y ago

To sikit je to kt dpn tngan kaki penuh.. klu X pregnant X sakit SBB sllu kne.. tp kne time pregnant.. melutut sy tahan sakit rase nk Pritam.. menggigil bdn.. 😅😅😅

Saya pon! Mase trimester pertama sy takleh dekat dgn dia mabuk pregnen. Lepas hbis mabuk, dia paling rapat dgn sy. Bila ckp nnti nk ade adik tau. Dia mcm xsuke jer. Time bby lahir pantg kt rumah mil sebulan tinggalkan rumah. Bila balik rumah semula, wah dia la paling prihatin skli sampai tido pon nk kt sebelah. Alhamdulillah xd ape pon berlaku ynag x baik. Lgipon sy da pasang penapis udara coway tu. Bagus sikit bulu kucin semua penapis udara da sedut. Udara baik sikit

4y ago

Aah ramai kate dia syg adik. Tp adik nangis dia pandai tutop telinga. Geram jerrr 🤣

Me! 🙋🏻‍♀️ sy bela dr sebelum pregnant lg smpai la dh pregnant. Dh anggap mcm anak sendiri. Alhamdulillah ok je. Tk paham knp sstgah org anggap bela kucing ni mndatangkan masalah/penyakit. Kita yg manusia berakal ni lah yg kene jaga hygiene diri, rumah & kucing. Mgkin ade yg lupa/ tktahu haiwan jugak mendoakan kesejahteraan & salah satu punca rezeki tuan dia. Berbuat baiklah dgn haiwan ♥️

Kucing sy pn cmtu...slalu sy lepas kn je, sbb kucing jntan... Biase nnt petang die blk.. Tp skunk nie die cm tahu je sy ngndung, dh 2 mggu lebih die x kua, klu kua depan uma je tu pn kejap.. Slalu nk dok dekat sy, tdo msti ngn sy... Sy g mane2 die ikot je, slalu teman sy... Klu sy kua uma, dok dpan uma die ikot je dok dekat2 sy. Hahaha, sy mmg syg die... X boleh lak nk biokn die..

Langsung xboleh berenggang dengan saya. Pernah sehari ja masok hospital sebb bleeding. Sy blik je dri hospital terus melekat 24jam dy tau dy akan ad adik. So manja terlebih. Tdo hari2 dekat dgn mummy n daddy dy. Dy la punca rezeki melimpah ruah, hari2 minta dy doakan kami murah rezeki. Alhamdulillah. Kucing jalanan je kutip dekat KK mart.

4y ago

comellll.. sy suka kucing wrna mcmnii

Saya dah setahun lebih kawen, dan xmengandung, sy ada kucing jantan, 4 bln lepas sy jg kucin boss sy, betina yg sgt nakal...selepas tu kucing betina sy mengandung...xlama kemudian rezeki sy mengandung..perkara sy sangka dan mungkin ini doa dr kucing sy....skrg sy mengandung 5 minggu...

4y ago

Btul2.. Sy pun sama lepas jaga baby kucing... Wife plak ad baby

bila tahu pregnant and terjumpa orang buang anak kucing .. terus bawa balik and jaga .. belajar bela anak kucing dulu sebelum dapat anak sendiri 😂 banyak belajar benda baru , kurangkan rasa geli , belajar memahami , belajar sabar bila dia degil .. memang kucing tu manja sangat .. now , tengah tunggu hari je baby keluar