kurang gula

Keputusan minum air gula. doktor suruh repeat minum air gula 15hb ni.

kurang gula
32 Balas

Sy pon sme.. Sblom mnum air gula 5.8 n pas mnum air gula trun jd 4.6.. Sedangkn x muntah pon.. Pas mnum air gula sy rse pning n blik umah pastu tros tdo.. Mmg xde wat pape pon.. Tp result jd cmtu.. Mmg dlm fikiran ingt terbalik je sbb sblom ni mnum air gula elok je.. Tp redha je la dpt result cmtu.. 😂 Btw sblom ni sy slalu cek gula sbb da alang2 parents ade alat tu n tiap pg mmg result sy x prnh lbih 5.. Ntah npe pg mse mnum air gula tu jd 5.8.. Konfius btol.. 🤣

4y ago

Xpe sis.. Klau doc ckp ok xpe.. InsyaAllah sume ok.. 😊

Hehe awal2 pregnant hari tu kena minum air gula jugak sebab doc tgk berat badan berat 😂 so minum la keluar result alhamdulillah xsangkut syukur sgt alhamdulillah pregnant ni xade maslh cuma berat bdan je doc mintak kawal sikit hehehe

4y ago

Ya.. klau BMI berlebihan dan ada history fmly yg ada GDM mmg doc akan suruh minum air gula.😁

Wajib ka minum air gula nie? Saya isnin nie jumpa doc d sru mnum air gula.. Masa kandungan baru 3bln dia dha siap2x bgi tarikh 13/01/2020 utk mnum air gula 😖 skg say dha masuk 6bulan dah

4y ago

Ikut latarblkang family juga Dan tgok keadaan Kita berat Kita.. Klau Ada memang wajib minum air gula

Hm sama kes mcm sy. Nurse ckp result invalid ni sbb mana boleh result tak fasting lg rendah. Padahal mmg sy duduk je tunggu kt luar 2 jam takde buat apa pun. Hm kenalah cucuk balik utk result baru.

5y ago

Sy pula sis, wktu 2jam menunggu tu mmg sy x boleh dduk rilex sbb ada ank sorg umur 2tahun yg nak di pantau. Mmg x dduk diam Mommy nya oleh si anak.😅

rendah sngt tu..mgkin sis ada trmuntah msa minum air gula.memg doc akn suru ulang .balik..sy jg.mcm dulu..time ..minum air gula ada muntah sikit..lepas tu bcaan gula..jadi rendah

4y ago

iya skrg ...ni..pun tgh mkn ubt...☹️😭

Saya dh minum air gula Masa 14weeks aritu .. alhamdullillah lps .. tp doktor suruh minum sekali lg nti Masa 24weeks .. ni yg risau sbb brt brn skrg Naik dr yg sblm ni

4y ago

Keputusan air gula kebiasaan ek di bagi tahu mcm mne ek..sbb mggu lpes Ada jugk minum air gula...

Kawan sy ad kes camni, first hour 4.8, sekali second hour turun 3.9.. pening2 dia rasa terus tido 😅 tapi x sy tertanya pulak kawan tu, kena repeat atau x 😅

4y ago

😁 kat kkia tmpt sy klinik tu sepanjang kehamilan 2 kali minum air gula. Klau wktu first tu normal, nnti dh hjung2 trimster ke2 minum sekli lagi. Klau normal juga confirm xda GDM. Klau yg repeat tu kes2 mcm ni la..😂

Sy takda muntah sis, tu lah pelik sngat dapat result mcm tu. Ni kandungan ke2 sy, wktu anak 1st dlu ok je result. Tak kurang tak lebih..

Lps mnum air gula x ley buat kerja apa2, duk rehat je smpai 2 jam.. Kalo buat kerja nnti gula boleh turun jgk.. So bacaan tu x tepat

5y ago

Kebetulan waktu sy minum air gula tu aircond dlm klinik rosak, guna kipas je tpi tu pun rasa mcm takda kipas je. sentiasa berpeluh sbb panas sngat, nak pantau anak seorg lgi umur 2tahun 2bulan.😁😁. Mmg tak boleh dduk diam.

Rendah gula kna repeat balik ke?? Sya first results lawa kputusan gula.. skli second results.. Gdm terus 😂..

4y ago

Sy waktu mengandung, repeat bsp 2 weeks sekali. Huhuu.. dah la nurse layan kita mcm apa. Allah je tahu perasaan waktu tu. Lebih2 lagi nurse yg mulut bangkai. Sikit je tgok benda tak betul,terus diperlinya kita. Sampai skrg ingat nurse tu. Huhuu