tips minum air gula supaya tak muntah semula

hi mommies. ada tips tak untuk minum air gula then tak muntah balik? minggu lepas minum air gula then tak tahan muntah juga. minggu ni nurse suruh repeat minum lagi 😫

12 Balas

minum laju2 jangan benti2. sekali stop mesti tekak terus kembang. pejam mata terus minum one shot. lepas minum rinse sikit mulut supaya sisa2 air gula tu tak ada. Kalau awak pergi private clinic air gula dia berperisa. sedap sikit laa kot. kalau dekat kk memang kena telan air gula warna putih. masa saya haritu pun jenuh jugak minum. tapi mengenangkan taknak ulang semula saya tutup mata minum je laju2

11mo ago

minum 1 nafas je tanpa fikir apa2... Alhamdulillah sedap pulak rasanya..tak muntah

Minum tu terus teguk smpai habis jngan skit skit nnti tekak kembang 🥺 kalau masa menunggu tu rasa loya , boleh makan secebis roti kosong utk hilang rasa loya(nurse saya cadangkan) . Saya lagi 2 mnggu pon kena minum air gula untuk kali kedua . Semoga x sangkut gdm aminnn🤲🏻

3y ago

itu laa , saya baru nak miun 30/6 nii , pg dtg akt darah dlu , lps itu mium air gule , dah 2 jam bru akt darah balik bru blh mkn, sy star pkul 10 mlm dh x boloh mkn lg , smapi esok pagi dtg klink ,

sis beli yang dekat farmasi jename trutol perise oren letak dalam peti..fresh fresh bile nak minum mintak dengan nurse nak cawan takut tersedak muntah balik..macam minum air sunquick biase je tak manis pun

3y ago

beli dan bawak minum kat kk je

xde tips..klaw mnum mesty pening rasa nk pitam, kali kedua mnum berdesing telinga..Allah rasa nk muntah tu teruk sgat..tapi Alhamdulillah xmuntah pun..sy mnum satu cawan tiga kali teguk..

Minum tegur terus je.. benti sesekali tapi jangan lama2.. pk nak habiskan cepat je hehe.. lepas habis minum kumur2.. jangan biar ada rasa manis kt mulut tu lagi..

Nurse suggest saya beli gula flavor orange kt klinik swasta,alhamdulillah saya xmuntah,sbb dh bg tau nurse mmg jenis loya² nak muntah tu yg dia suggest mcm tu

terus teguk dia smpai hbis sis jgn stop2.. klo stop2 tu yg buat nk muntah sy bru jer minum 3 minggu yg lpas..

kena minum dekat kk tu ke atau nurse bagi bawa balik? nervous pulak saya sebab nanti kena minum juga 😅

3y ago

sis letak dalam peti bia sejuk..kan sis kene puase 10malam-10 pagi kan jangan makan minum ape ape puase macam biase..bile sampai klinik masuk bilik mintak cawan dengan nurse supaye senang nak minum sekali nafas je..tak manis ala ala sunquick je tu

Minum skali nafas sis jgn stop... Sy buat mcm tu la bg xmuntah😂😂

3y ago

😅😅 manis teramat , 30 hri bln 6 sy mium air gule ,

picit hidung telan laju2. 😅