repeat minum air gula

hai mommies, saya nak tanya, fes preggy kena minum air gula dua kali ke, sbb saya kena repeat minum air gula waktu kandungan 28 minggu nanti, kemungkinan saya ada gdm ke, sbb bacaan gula saya baru2 ni 7.3,#firstbaby

2 Balas

Klu family history ada kencing manis, bmi lebih 30 & umur 25 tahun keatas kena minum 2x. Sy kena minum 2x sbb bmi lebih 30 (12w & 28w). Alhamdulillah dua2 test dlm normal range.

sya umur 32 , xda family background diabetis.. bmi normal.. kena minum air gula sekali je hri tue..