Tekanan Darah Dan Urine

Kenapa saya kena check tekanan darah Dan urine 4kali seminggu? Tak terfikir nak tanya nurse sebab ingat semua sama.

7 Balas

Mungkin BP awak tinggi. Kalau ada darah tinggi masa pregnant, mmg kena monitor. Saya pun dulu macam tu. Sampai beli mesin check bp sendiri sbb kalau pegi KK/hospital, BP sy mmg tak pernah cantik. Check urine tu utk tgk ada protein atau tak dalam urine kita. BP in pregnancy & protein in urine boleh lead to pre-eclampsia.