Baby kecik dari usia

Kemarin sy ada p swasta scan baby buat pertama kalinya, pastu doc ckp baby sy kecik 3minggu, klu ikut kiraan dia baby dah 18week tp bila scan baby sy baru 15week5day, hmm sedih jugalah sbb doc ckp bby kecik, last period sy 5/oct/23 tp klau ikutkan apps ni mmg usia janin sy 15week lebih, taktaulah pening💆

12 Balas

mcm sy jgk mse bukk buku pink sy pnye kiraan lain tk sama mse scan detail . klu ikutkn sy dh 35 weeks tp ikut scan detail sy bt 33 weeks . mase sy g jmpe pkt O&G dorng pn bt scan jgk tp dorng tgk kiraan sy br 33weeks bkn 35weeks . jd dorng ikut kiraan 33weeks punya. dlu pn sy mcm awk comfius mn 1 kiraan nk ikut. akhirnye sy ikut pakar O&G punye kiraan bkn ikut kiraan sy . yg penting kte kne pantau kiraan pegerakkan baby ckup 10x . klu tkde pgerakkn 2 jam atau ade tnda² nk bersalin terus g hospital .

3mo ago

mcm sy , doc kata normal . semua okey . cuma doc kata baby masih songsang tggu 34 mggu jmpe balik pakar O&G . hrp esok doc kata ok la ..

Takpe sis.. sye pun lari banyak kiraannye. Ikutkn tarikh first period, harini dah 11weeks, bila scan baru 7 weeks..tapi denyutan jantung semua ok laju je. InshaAllah takda apa janji anak dalam kandungan sihat kan..sye pun mula2 overthinking kenapa lambat nampak baby.. tapi skrg sye dah okey..taknak stress2 dah fikir..

Sama .Cm saya..Kalau kiraan dh masok 10 week..3 Kali scan dok cakap kecik lagi baru 8 Week..Mula risau..Dh masok 10 week baru nampak baby...Alhamdulillah..Sekarang kena jaga jak pemakanan..Sbb sy mengndung usia dah 41..

Saya rsa ok je.. sya last period 4/10/2023 sepatutnya nak masuk 16w.. tapi mungkin persenyewaan lambat.. saiz baby kecil dlm 5hri. Jadi skrng sya bru 15w. Dri mna dtgnya 18w tu.. dorang yg salah.. sis jgn risau ye.

Kadang2 period kita yang salah. Itu dc jgk yg beritahu. Its sokay takda apa pun. Just enjoy our pregnancy jangan stress yg penting baby ok . Alhamdulillah

sy pn bby kcik. 34w mcm 30w. bby xdak mslh. cuma size kcik. 2mgu lgi. pergi pakar lagi. dorang nk cek. susah hti ni. tapi bdoa je lah.

5/10 tu first day last period ke last day period? kalau first day last period patut betul dah 15w5d 😅 ke doktor tu salah kira?

3mo ago

dah buka buku belum? takpe next check up nanti tanya semula pasal EDD tu.

insyallah.. xde apa tu sis. just jaga mkn dan mkn supplemet yg klinik bagi. paling penting, jangan stress.

Jgn sedih2, bnykkn makan protein + minum susu..baby sy pun kecik dari usia (SGA) skrg da 4bulan..

3mo ago

4bulan baru 5.2kg.. tapi ada je baby sga 2bulan pun dah 5.1kg..

its ok awak.. jgn sedih2.. bykkn mknn bkhasiat.. org ckp lebihkan protein..

3mo ago

okey awak☺️