Nak tanye ada tak yg 1stday last period dgn size baby mase scan taktally? Then baby lahir date mne?

Kekeliruan EDD

14 Balas

saya ni lagi la tak tahu EDD sebab tak period lepas bersalin 10 bulan lepas. Mungkin sebab makan pil perancang agaknya huhu. Tahu ii pregnant, tapi tak tahu weh EDD bila LMP bila. Pergi scan baru tahu dah masuk 7minggu😂

12mo ago

saya pun macam tu awak, susu tiba ii kering padahal jenis banyak juga la susu , tu dah pelik. tengok ii ehh rezeki dapat sorang lagi😂

sy scan dkt sonobee baby kecik 2 mggu. mula-2 sono suspect baby iugr. pastu cakap dgn doktor period irregular sblum ni. so sono suruh inform doktor KK untuk tukar edd. esok baru nak gi tnye doktor, mane satu nak ikut.

sy first & second scan beza sebulan. doc ikut tarikh scan. pastu kali ketiga scan tiba2 ikut lmp, tp doc tetap ikut tarikh first scan kt buku pink. tp doc pesan suh get ready awal nt dekat due, takut terberanak awal

12mo ago

itula . saye 8/6 baru scan klinik utk 28w . harap masetu dpt date betul laa . atleast boleh prepare siap2 kan . sbb bile period dgn scan date taksama mcm payah sikit . nak apply cuti kat company lagi

Saya irregular period. Doc kata normal. Kalau ikut lmp, saya patutnya time scan tu dah 8w tapi bila scan baru 5w. Jadi amek edd yg first nampak janin. Ikut lmp 22/6 edd, doc adjust edd first nampak janin jasi 6/7

kalau beza lebih 2w sgt mmg ikut scan la. jgn pening². saya sorang anak usod. takda period. ikut scan, bersalin beza 4 hari je.. tapi biasanya akan ikut scan paling awal paling hampir tepat.

12mo ago

ohh . saye 8/6 nie scan dgn Dr . harap masetu dpt tahu berat baby and date . supaya hilang sikit susah hati nie 😂

Sama mcm sy jugak sis... Lepas sy kena jumpa pkar baru klinik kk boleh bg jawapan... Sy ada 3 tarikh 🤣🤣... Sy pun pening sis...

12mo ago

Betul... Sebb sy piriod x regular lepas gugur dulu...smpai la... Tiba2 mgandung yg nj alhamdulillah... Bulan puasa tahu hamil 🤲 rezeki kan...

Ikut tarikh scan. Scan yg tentukan saiz/ umur kandungan. Persenyawaan dlm rahim bukan berlaku on time bberapa hari lps period.

12mo ago

itulahh . sbb saye period awal bulan . bile scan lari . kebetulan lepas period bulan tu kami lakibini +covid . saye syak nie baby kuarantin 🤭🤭

samalh saya.klu ikut tarikh period 12.08.23 tpi klu ikut scan 01.09.23.2mggu lari dr tarikh period

12mo ago

tarikh scan ada 2.29.08.23 dan 01.09.23.tpi doc ambk yg 01.09.23.mgkn kot.he3 apa2 pun smg yg baik2 je mengiringi perjlnn kita menyambut org baru..

lari banyak ka? kalau 1@2minggu normal. nnt ada lg scan doctor akan ikot edd kita.

12mo ago

kalau ikut period , harini 29w1d . ikut REDD Dr bg 25w5d . dekat 3minggu kot mcmtu beza

Saya dulu ada 3 EDD. Tapi takpe awak ikut sahaja nasihat doktor on your baby progress.

12mo ago

tulahh . sye tggu 8/6 nie scan 28week . harap dpt date betul