Salam nak tanya. Due date ikut last period atau size baby? Sy scan swasta dgn kk due doc bgi x sama

Kalau ikut beza seminggu jugak. Nak ikut mana ya kalau org tanya?

7 Balas

Mcm sy ada 3 tarikh... Last2 p jumpa dokter pakar 1 dah scan.. So dah dpt 1 tarikh.... Alhamdulillah sebb dokter klinik kk x tau nak bg yg mana 1 tarikh untuk bersalin... Dokter ikut tarikh piriod sy... Walaupun x regular

Ikut last period , kalau teratur la kalau tak sure tarikh ikut scan ja , lagi memang akan berubah2 dan due date yg doc bg tu semua anggaran shj Berapa week dah ? Kalau masih baru normal

Oh samalah. Saya pun lari. Baby kecil dari size last period 2minggu. Doc cakap mungkin masa ovulation tu lambat. Nanti lagi 2mggu repeat scan ketiga utk confirm

CRL janin mase scan.. compatible dengan minggu kandungan.. dengan cara itu boleh dapatkan estimate date delivery..

kalau period regular, EDD akan ikut tarikh period. kalau tak regular ikut scan

Size baby masa scan

Ikot last period..