perut kecil

Kebanyakan orang cakap sya mengandung perut kecil..sya dalam 32 minggu sekarang..risaunya sya..

15 Balas

Dont worry sis perut kecik ke besar ke janji baby sihat walafiat & aktif. Perut kecik senang nk bergerak, lagipun tak perlu sedia byk baju baru time preggy. Lain org lain bentuk perutnya sis termasuk saya. Geleng pala hubby saya selalu minta shopping baju preggy hahaha. Nilah masa mommynya nk bergaya sakan time preggy kan..surut poket hubby😬

Sama la kita sis..mcm saya dah 30 weeks tp org ckp perut kecik..bagi saya xde apa yg nak dirisaukan..lain orang lain badan xsama..kurus/berisi yg paling pnting anak dlm kndungan berat ok, aktif, dan sihat walafiat 😊🤲

Asalkan doc scan baby berat ok, air ketuban cukup, plancenta kedudukan ok then lantak la org lain kata perut kecik ke apa. Deme bkn pakai mesin scan pun scan perut kita. Setakat ckp je sape pun blh 😊

Saya dah masok 7 bulan perut sebelum mengandung sampai dah mengandung pon perut still nampak sama,badan agak gempal so nampak macam buncit jaa..setiap kali g scan dokter ckp oke ja baby😊

saya ngndung perut kecik... tp bile bersalin, alhamdulillah baby weight cantik... tak over weight n tak under weight... 🥰🥰🥰... jgn fikir ape org ckp... jge kesihatan je ye sis

Dont worry as long as baby ok, air ketuban cukup. Sy pun masa dah 40w pun perut kecik, doc and nurse pun pelik bila ukur perut sy mcm 37w. Tapi Alhamdulillah baby keluar sihay

saya pon 33 minggu..perut kecik mcm 4 5 bulan pnya kndungan....org rmai ckp gak perut kecik perut kecik tp selagi dr nurse ckp baby sihat berat okay ..alhamdulilah sy okay je

Alah selagi doc kata okay baby sihat, so takde ape yg nk dirisaukan. Perut kecil nanti senang kempis. Kadang2 perut kecil tapi sebenarnya baby besar. So takde ape la sis.

Saya pulak org duk kabor perut besar dari sepatutnya. Perut tebal lah tajam lah 🤣🤣 yg penting check semuanya ok, baby sihat tu yg penting.

Pedulikan org lain sis. Kalau doktor xbgtau pape nk risau ape. Asalkan ank sihat je dlm perut