allah know's the best for us..

Kdg2 mkn pil pun still sgkut.. acanner tuh..? Insyaallah, dia maha mengetahui sgala sesuatu.. Allah give us something for some reasons.. sgka baik dgn Allah n we will realise that so much things to be grateful in our life.. ☺️☺️?? #24wpreggynow #dahada3askarjunior #makinmeriahumahnnti #imhappynblessed

9 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Alhamdulillah rezeki Allah swt beri.. Macam kami, seorang ni biar dahulu besar sikit.. Memang rezeki Allah swt bagi, tp kalau kita sendiri x mampu nak beri pendidikan agama dan moral yg terbaik utk anak2, better cuba rancang sebaiknya.. Sebaik2 perancang bukannya ubat, tetapi air mani suami tu sendiri jgn pancut dalam, senang cerita.. Sorry kalau terkasar.. Kadang2 sedih tgk budak2 sekolah rendah kecil2 lg tp kurang didikan dr rumah.. mai sekolah, pengaruhi plak rakan2 sebaya 😔

Baca lagi

Betol.. Sy pn sgkut even pil teratur mkn siap plus pil emergency lg.. Klo dh takdir nk lekat, bt cmna pun still lekat juga.. Cuma org yg bsifat negatif dia akn pertikai rezeki Allah bg.. Kondem biar btempat, plus klo dh lekat bg la semangat dekat Mommies tu, jgn pula kata mcm2.. Kdg Mommies ada yg mudah stress.. Bg kata positif dpt juga pahala Dr dok mgata rezeki Allah bg.. Xbaik tau

Baca lagi
3y ago

Kannn?? Pastu kita tnye dia, senyap lak.. 😂😂 biarlah sis.. rezeki masing2 Allah tentukan.. Allah thu siapa lebih layak.. kahkahkah 🤭🤭

Xpe sis rezeki Allah bg , buat lah ape pun kalau dh tertulis rezeki sis mesty Ada ...sy lepas 5bulan nikah baru dpt tahu preggy ... skrng dh 19weeks+ anak first , husband siap ckp lepas bersalin tayah sibuk2 nk mkn ubat ke ape ke kalau Allah bg rezeki anak setahun sorng pun kami okey je ... Abaikan mulut org bukan kita minta makan ngan mereka pun 🤣🤣🤣 ...

Baca lagi
3y ago

Tq sis.. ☺️ org yg xalami mgkin rsa kita bohong or ngelat mkn ubt, pdahal hari2 mmg mkn.. 🤭🤭 xpelah, cm sis ckp.. bkn kita mtk mkn ngn dia pun.. haha 😜

ada yg mmg jnis subur giler pakai kondom ke mkn pil tetap preggy.tp dah try plan jg kn.lps ni try implanon pula sis.sy pkai implan tu.yelah ank2 mmg rezeki tp tulah rezeki bkn duit.zmn skrg kalau mmg mampu x jd mslh.mslhnye kalau x mmpu tu...hmmm...kesian ank2 jg kn.ada yg x cukup mkn pakai lg.ini reality.

Baca lagi
1y ago

org Melayu susah nk ubah mentaliti tu.dlm kepala asal prkataan "rezeki" je tu sama dgn "duit".ingt lps branak kalau x usaha cari duit,duit tu jatuh dr langit agknye.sy n hubby sekepala.so kmi mmg planning.jarak ank 1st n 2nd lbih 10thn.idup dah btul2 selesa baru kami tmbh ank lg.cukupla 2 org ni.sepsg dah.idup stabil prkhwinn lbih bhagia kan.takdelah ari2 brgaduh psl duit.

VIP Member

Kakak office tempat I kerja dulu, makan pil, cucuk, still sangkut berderet 4 tahun gap setahun sorang. Hihi. Rezeki. After anak keempat, dia tanam kat tangan, lepastu tak tau lah sangkut lagi ke tak sebab I pun resign dah lost contact. Subur sungguh.

3y ago

Kannn.. bila Allah brkehendak.. ada org yg xde masalah pe pun kdg payah nk sgkut.. Kita yg mkn cm2 ubt, ikhtiar cm2 sbb nk jrakkan ank, tp still xbole tolak rezeki.. syukur jelah.. Allah bg rsa nikmat yg org lain xdpt.. alhamdulillah.. kkak ipar sye pun tanam gk, time nk kuarkan operation dktor kta implant xthu dah g mne.. xde kt tmpt tanam.. 🤪🤪 lgpun suami soh mkn pil je, kekdah yg lain dia pun seram dgr.. 😂😂 so dgr jelah ckp suami.. 🤭🤭

Kite geng,,mmg geng... Anak sy pn boboiboy kuasa3, Sy dah inject & rancang sndiri,tp Allah rancang lain,ttp jugak lekat janin dlm rahim,,skrg 26week

Baca lagi
VIP Member

Kdg2 mkn pill still sangkut? Mgkin awak mkn pil kadang2 je kot sbb tu sangkut.. better hari2 makan pil

3y ago

Ada yg pkai iucd pun still sgkut.. Ada yg injet pun preggy.. sis ank bpe org??

TapFluencer

Alhamdulillah

Knpe x msuk alat dlm rahim je?sy lps brsalin ni ingt nk msuk kn alat tu je..sng kn

3y ago

Haah kan.. sye bncg ngn suami, tnye dia dlu.. suami kta mkn pil je.. tp alhamdulillah kami bkn xready, cuma nk jarakkan kehamilan je.. klau dah Allah nk bg, kami terima.. syukur Allah masih nk bg rezeki.. 🤗🤗