pantang

jom share2 . ibu2 semua pantang kat mana ? rumah sendiri ke kat rumah mak sendiri ke kat rumah mak mertua ?

169 Balas

Awal2 rumah mak sndiri..pastu dh sihat sikit nty balik umh sendiri pntg sendiri2 ja..ank dh 3,4 takpe..cuma kena kuat mental fizikal jer..

Rumah mertua, dh terkandas kat sini. Rumah mak sendiri kt ipoh. So tak dpt nak balik berpantang sana dgn keadaan skg ni. Huhuhu

Sy pantang rmh mentua... Sb pak mentua mmg brsggh2 request sy brpantang biar isteri a.k.a mak mentua jaga... #RasaBeruntungSgt

dlu first time nak sendiri kat ruma sendiri , tp family x suru. lepas bersalin baru tau rasa nya mcm mana berpantang 😂

rumh sdri..mak mertua dh mnngl...then suami xnk sshkn mak yg dh tua jg...wlpn ni ank 1st smga sglanye dpmdhkn...

Mak sndri better..hbes je trus blk umah sndri.pnglman 1st mngajar..ad rzki ank lpas ni nk buat cmtu je

1 minggu bpantang uma mak mertua sbb baby xble fly kurang dri smgu. Lpas tu bru pantang uma mak sndri

2minggu pertama d umh mentua,2minggu kedua d umah mak sndri...selebihnya pantang d umah sendiri je

Aduii..saya masih dalam dilema.. X thu nk pantang kat rumah mak sendiri @ rumah mertua..

Rumah mertua...disebabkan mak saya dah Tak Ada...tapi alhamdulillah mertua baik sangat2... :)