Berapa lama ya masa yang diambil?

Hi ibu-ibu TAP yang dikasihi👋🥰 Min nak tanya lah, secara peribadinya kan. Berapa lama masa yang diambil untuk ibu-ibu semua datang haid semula selepas bersalin ya? 🤔 Min lama jugak dulu setahun lebih. Adakah sebab hormon? Hmm😕 Jom kongsikan di bawah bersama-sama😉

Berapa lama ya masa yang diambil?
164 Balas

lepas pantang 100 hari.. dtg period balik 3 minggu selepas itu... mcm mil kata ada org klu fully bf ank ada yg xdtg period.selama.setahun sm mcm mil la..dlu dia setahun xperiod ..sbb full bf ank

tak tentu.. ikut hormon di badan..ikut sejarah selepas bersalin habis saja nifaz 2minggu, bulan depan tu ada laa 4-5hari haid, dan lepas tu akan ada atau tiada..

Masa anak pertama, saya period selepas setahun. lepas bersalin anak kedua,ketiga & keempat, Alhamdulillah lepas 4 bulan, period seperti biasa

3 bulan lbh cmtu, tapi tu pun dah tak menentu dtg haid..mgkin sbb masih menyusu badan... Bayi sy dah setahun lbh masih myusu badan

sebulan . lepas tu kering darah 5 hari . lepastu keluar period . period regular tarikh sama sampai sekarang 🌼

sy 4bulan 😅 depends dengan seseorang . Akak ipar sy setahun baru dtg period. Anak kami bedua fully breastfeed 😁

3y ago

Sama fully bf. Anak nak masok 10bulan dh, masih belom period lgi.

sebulan lepas cucuk depo...tiap² hari datang bln...selama 7bln...depo xsesuai tuk sy..

Lepas pantang terus datang.. Dan 3 bulan lepas tu stop balik sebab mengandung balik😄

4 bulan tak datang.. lepas tu smpat dtng 2 bulan... lepastu dah tak dtng sbb mengandung balik.. 😅

Baby sd 6bulan blm lagi period..masa ank pertama 1bulan je period