induce@czer ape bezanye?

Induce ni cara yg mcm mna? Klu czer tu sy tau laa dgn cra opret kn..induce ni sy cmfius sikit ?

8 Balas

Saya pernah kena induce 2x sbb lambat buka jalan, kalau tanya sakit tu mcm mana sakit perut mcm segugut tapi kerap sampai kita rasa tak tahan sgt2 nak teran. Tapi rasanya ikut pengalaman masing2 ada yg kata terlalu sakit, ada yg kata sama je mcm kita nak beranak tapi tak pakai induce.

Induce ni masuk ubat utk cepatkan bukaan jalan. Biasenya klu overdue beru kena induce. Tak semua org akan Ada bukaan jalan even dh induce. Saya dh merasa 2x induce sbb overdue.

4y ago

Tapi induce pun ada limit jugak. Kalau X silap saya,3x je boleh masuk ubt. Klu keadaan bby kat dlm X ok lps 3x induce Tu,mmg kne emergency ceazer jugak.

Induce ni ada 2 cara , 1 masuk ubat kat jalan bawah dan 1 lg drip kat tangan . induce utk cepatkan bukaan servik dan selalunya kalau dah overdue kena induce.

induce tu paksa bersalin, bersalin normal je cuma kaedah masukkan ubat untuk buka jalan baby keluar

Masuk belon...bg supaya ada contraction...

induce masuk ubat untuk ceptkan bukaan

4y ago

Sakit ke sis?? Adui tkot plakk...

Tq sis info

Ohhh okk