Induce bersalin

Sy 36w gdm on diet. Hari tu dktr bagitau akn induce utk bersalin w39 klau bb xkluar sendiri. Sy first time mom. Boleh share pengalamanan sbb risau entah ape yg bakal berlaku bila induce. Induce tu mcm mane? Admitted ke? Berapa lama baru bersalin lepas induce. Sakit sgt ke klau induce? Boleh pakai epidural ke mse induce? Sy dah start rase gerun bila pikirkan semua ni.

1 Balas

sy juga gdm on diet sbb apa ye dktr suruh bsalin 39w? sy pulak hanya diberitahu jika tkde tanda bsalin skurgnya tk bleh lebih due bmksd sehari selps due kena admit .. skrg sy 37w2d due pulak 9/11

2y ago

Dktr suh induce sbb gdm xleh beranak lewat drp due jd dya saran 39w. Tp klau boleh bb kluar awal sendiri. Jd skrg sy harap2 bb sendiri akan kluar xpayah induce la tp ramai ckp first bb jarang kluar awal sbb xde laluan lg.