Induce atau czer?

Hi, sy ank first dh czer, yg kedua ni doc bg pilihan.. nk normal atau czer, kalo nk normal, mereka akn induce.. saya jd takut nk kene induce, sbb ank first pon induce then emergency czer, kalo 2nd time induce lg, tempat czer dulu sakit tak? Ade pengalaman ke utk sesiapa yg dh czer dan induce 2nd time? #secondbaby #induce

3 Balas

InsyaaAllah boleh sis. Kena baca banyak pengalaman org lain vbac. Apa yang membantu dan menyekat peluang untuk vbac. Yang penting kena ada ilmu dan tahu pros & cons setiap keputusan yg dibuat.

sakit ni ikut bdn sendiri.. ade yg kurang sakit n ade yg sama je rasa sakit..

lps review scar, dktr advise mcm mana?

7mo ago

oh yeke? sbb kk tmpt sy ada schedule appt dgn pakar utk review previous scar masa kndungan 32w nti. tp my friend inform klu try vbac, dia bg certain hours saja dkt LR, smpai masa klu xde progress, kena czer juga. wallahualam.