tak boleh induce sebab gbs + penah czer + ketuban leaking

Sy mungkin kena bersalin czer esok sbb gbs+ dan ketuban leaking. Sy nk cuba normal (induce) tpi doc kata saya ada scar czer. Mmg org penah czer takboleh induce ke?

4 Balas

sy pon dlm dilema gitu..bby kcik..19 ni serah diri..sy nk try normal..tp risau doc suh induce.. tp sthun dlu czer..hm.. sedih betul hati ni.. 😭

2w ago

Saya dh selamat bersalin 30/3 hritu. Doc mmg tk bagi chance utk normal. Alhamdulillah saya and baby sihat

sy pun esok tgh bersedia msuk ward. 18/4 nie tepat tarikh czer sy😓bby first pun emergency czer dctr ckp klw mw brnk normal tkt pecah rahim😓

2w ago

Saya dh selamat bersalin 30/3 hritu. Mmg kena czer jgk doc tk bgi chance try normal sbb ketuban dh leaking. Alhamdulillah saya and baby sihat

Sy czer 2020..lepastu normal 2022..mmg induce.. Lepastu 2024 ni tgh tgu hari untuk brsalin

boleh tp risiko rahim pecah klu kesan induce terlalu kuat.