Sakit induce @ sakit czer

Hai mummy's Nak tanye..kalau diberi pilihan...sakit induce ke sakit czer....skrg sy 37wk bb breech....td buat ecv xberjaye..sbb bb da engaged...so doktr bg date utk czer 38wk+ nti..tp klu bb da pusing doktr akn bg pilihan utk bersalin normal dan akn di induce sbb sy gdm on dc Tq mummy y sharing!

6 Balas

1st saya induce belon 40weeks due to gdm dc, alhamdulillah sekali jer masuk ubat 2nd saya induce on 38weeks due to on ubat drah tinggi, tp induce x berjaua after 24hrs bru opem 4cm, masuk lr baby distress terus emergency cezer, so klu saya diberi pilihan cezer, saya mmg nk cezer terus, sbb klu emergency nk hadap contraction masa cucuk bius itu satu penyeksaan kalau tanya bab sakit sakitnya sama sahaja...

Klau bby mmg dh pusing nnti pilih induce pun ok..in syaa Allah boleh normal.. Bukan smua org induce confirm czer.. Dan sakit bersalin tu induce ke x induce, bahagian sakit tu rezeki masing2..sy pernah induce, bagi sy sama je mcm sakit bersalin yg lain..

Oh. Kalau saya akan pilih induce. Saya first time. Saya ada lagi 18 minggu lebih je sebelum kena bersalin at 38 weeks sbb gdm on metformin. Kalau ada sesiapa bersalin awal mcm 37/38 weeks secara normal share la tips mcm mne nk rangsang baby keluar awal tu.

3y ago

Terima kasih semua.

maaf tanya,kalo gdm on dc mmg kena bersalin awal ke 38w? sbb sy pon gdm on dc.. tp haritu nurse kata kalo xde mslh bole je bersalin ikot due date.. #firsttime

3y ago

Tak, gdm on diet control bersalin tak boleh lebih drp due date. Gdm on ubat mcm metformin/insulin tak boleh bersalin lebih 38w.

sy ad gdm on diet,kne czer 38w sbb breech jgk,nk pusingkn baby.peluang 50-50 je

dua2 sakit .. sy ank 2nd induce tak buka jalan.. so czer la..