im pregnant 6w 2d..normal ke kalau xda morning sickness & tak da spotting ?

31 Balas

Untunglah kalau xde sebarang alahan mengandung..saya mabuk teruk..start pkul 3 ptg dah rasa nk muntah rasa pening memang mata ni kalau xelik nampak sekeliling bpusing2..jd memang kena tdo..tp tak bagusnya kena setiap hari kat tpt kerja..😞bayangkan sya start alahan dari usia kndungan 8weeks sampai 17minggu..jd kalau sis xde alahan best la..xganggu xtvt harian..✌🏻

5y ago

kesiannya sis.....

sama la kita..now i dh 21 weeks..second trimester baru rasa mcm mengandung sbb start heartburn waktu baring😅😅good luck for us both😊 ps: during first trimester, i g klinik utk scan every 2 weeks..just to make sure everythings ok

Sama mcm sy sis..dh msk 10 week msh menunggu morning sickness tp x dtg2 😂 smpaikan tnya doc normal ke ni doc??doc ckp awk spttnya bersyukur dpt anugerah ni sbb 3/1 wanita x alami alahan..

sy dr first trimester smpai second trimester morning sickness. 😭 allhamdulillah skrg dh third trimester allah bg nikmat mkn yg xputus2 😂

normal je sis sb sy pun mcm tu juga.. langsung xda tanda2 pregnant.. and langsung xda morning sickness smua tuh.. skg syukur usia kandungan 27w1d dah.

Tahniah puan..bersyukur puan x mengalami morning sickness sbg mana org lain teringin berada di tmpt puan yg xdk mengalami sebarang alahan..😊

normal je..saya ank pertama dan kedua xde.Lansung morning sickness atau alahan lain..but no 3 ni..ada lah sikit2 mual2 xde.selere mkn..

Its normal.. My previous pregnancy pn xde morning sickness.. Same goes to the current pregnancy.. Tp awal2 lg dah kne heartburn.. 😌

yep.. normal dear.. klau spotting tu I baca info dekat sni dieorg kata boleh pg check ke doc.. cause spotting ni ada Jenis Jenis dia