No morning sickness

Bole tak seseorang yakin kan sy yg kalau tkde morning sickness tu normal ? sy dh 8minggu pregnant tp tkde morning sickness izit normal? ?

52 Balas

Normal, sy nak masuk 11w bru alahan mai... Makin hari makin teruk.. Sakit kepala mnjdi jdi, sakit pinggang , loya 24jam... Pdhal sblm ni aktif... Hbaq kt mak xdk alahan, alhamdulillah... Lega. Sekali 11w hahahaha.. Tumbang, kena baring ja la.. Alahai takpa brkorban jnji baby sihat mak sihat sampai lahir nanti inshaAllah...

Sy pn xde da 9w....tp selera makan makin bertambah...tp husband i yg terkena morning sickness,x bleh dgr perkataan Ayam apetah lg mkn Ayam terus muntah2,x lalu mkn nasi...hihihi wife yg pregnant tp husband yg over

Hai.. Sy dari anak first xde morning sickness.. Cume rasa sebu perut je.. Skg preggy anak ke3..setakat ni xde morning sickness atau sebu perut, kerap sakit kepala+sakit gigi, mungkin kurang kalsium, sbb anak kedua masih bf

Lbh baik xde morning sickness sis...sy kne smpai 6 bln xle mkn nasi.. just mkn sup² and tomyam je.. xle bau wap nasi..nti muntah cm nk trkeluar baby😅kalo pkse mkn nasi nyi mkn 2 senduk muntah sebaldi😆😆

Yakinlahh sis,sy awal pregnant sampai 7 bln tiada alahan. Sy bersyukur sgt,bile baca ibu2 disini ada alahan sampai teruk. Mungkin jugak allah nak memberikan keringan pada masing2. Just enjoy ur pregnancy okay?😊😊

yakinlah.. sbb sy xde morning sickness smpi skrg 36 minggu... makan la ape nk.. Alhamdulilah xde gdm xde hpt. allah mudahkn.tp make sure jga berat bdn.jgn tlebih jgn tkurg.. nti nurse bising. .

Saya anak kedua & ketiga xde morning sickness..Tapi kali ni pregnant anak keempat..Morning sickness teruk sangat,xlarat rasa badan ni..Bernasib baik lah sapa yang xde morning sickness 😁😁..

Setiap org berbeza sis..sy pn xde alahan ape2 smpaikan 12w baru thu pregnnt..period mmg xteratur..alahan pulak xde..rasa nk check upt sbb badan rasa lain je..tup2 double line pekat..😁

Alhamdulillah. Bagusnya takde morning sickness. Saya ni 3bulan pertama tak boleh langsung bau orang menumis. Bau minyak wangi. Asik mual je. Nasi langsung tak lalu makan. Makan mee je la.

5y ago

Sama dgn sy juga sis. Erm masuk 11minggu 1hri . Berat bdn da turun . Takde selera btl nak mkn...harap2 cepat la berlalu fasa takda selera mkn ni😣

ok la tu sis xde morning sickness... sy tiap2 hari muntaj 2/3 kali... sakit kepala... dgn bekerjanya... setiap org lain2 jaga makan jaga diri inshaAllah bby pun baik2 aje hehe