tanda pregnant

Hai mommies. Nak tnya,normal tak kalau pregnant 5 weeks,tp xda rasa alahan,morning sickness? Ada rasa cramp2 je mcm sengugut tu.. 1st pregnancy ni..

61 Balas

Normal sis, sbb 5 week cuma rasa senggugut tpi klau dah 8 week atau 7 mungkin sis alami morning sickness , tpi smua tk mcm tu sbb saya pernah mcm sis, saya 6 week tk lg ada morning sickness mau 7 week teruk saya hari2 alami morning sickness smpaila skrg saya 12 week nie 😅

Normal. Saya pun takde alahan sampai skrg. Alhamdulillah cuma saya kena kerap makan sebab dapat tahu pregnant pun lepas perut masuk angin yg paling teruk (sdgkan dah makan ikut time tapi still masuk angin) rupanya tak cukup 😂😅

alhamdulilah sis.. biasa tu xde alahan.. tpi mungkin ada tnda lain ke.. mcm x thn bau sesuatu ke, atau perassan supersentitif ke.. atau sakit kpla berterusan ke... ikut individu.. apapun sy doakan urusan sis dipermudahkan..

Saya skrg sh pregnant 5weeks... Ipar & cousin pn pnh tnya, ada morning sickness or allergies x? Saya jawab, blm ada... Sebab, saya ada baca artikel... Dlm tmpoh t'sebut blm ada tnda2 morning sickness mahupun alergik.

Same la sis.. i pun rasa cramp2 skit mcm period gitu..now 7weeks. Cramp kekadang jer.. but always hungry.. pening kpla,mual kkdang ja.. sakit blkg tu la yg mcm aduh..

Macam sy sis, skrg 9 week tak ada alahan...cuma kalau gosok gigi jer rasa nak muntah..lain² takat ni alhamdulilah okeyh jer...maybe awal trismeter kan...😅

Morning sickness tu xsemua org akn alami...ade sesetengah wanita je akn alami..cramp prot tu normal di awal kehamilan sbb rahim nk berkembang utk ruang baby..

Saya 5 weeks just kembung perut je. Then mual start 6-7 weeks. Pening start 7 weeks. Setiap kali rasa pening msti kena baring. Mual pulak, kadang kadang je rasa.

Sy dulu start 8weeks ke atas.. Sangat² teruk. Xpasti sbb pembawakan kembar kot. Bersyukur la kalau sis tak ada alahan. 😅 memang dugaan betul yg ada alahan ni

Normal.. Sy pown xde alahan.. Cuma x lalu mkn sgt jerk la.. & x boleh gosok gigi.. Mestie nak muntah.. Alahan trok cm org lain.. Xdela.. Alhamdulillah la