Tiada morning sickness

Hi smua, normal ke 6w tiada morning sickness?#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing .. Selera makan pun membuak2.. .

18 Balas

Normal sis... Anak sulung saya, alahan 2-3 hari je pastu xde alahan. Skrg ni preggy anak kedua, alahan masa first trimester Allah saja yg tahu, skrg dah 2nd trimester dah xde alahan tapi x blh bau wangi.. Even sabun mandi pon sy x blh bau, kecuali sabun mandi anak yg johnson² tu.. 😂😂 Kalau bab makan skrg x selera mkn nasi, nak makan jenis berkuah saja...

Bestnya takda alahan.. Sy lps tahu preg, terus dtg alahan.. Makan mnum sikit loya plus muntah.. Kdg tu smpai 4,5x muntah dalam sehari.. Sy takleh makan nasi putih, telan air putih time tu. Skrg dah 14w alhamdulillah slow2 kurang dah alahan.. Harap lepas nie hilang terus lah alahan.. Tak larat nak hadap alahan. Penat sgt smpai takleh nak buat ape2. 😅😂

kandungan kita sama. saya 6weeks5days. setakat ni takde alahan like tk boleh masuk apa" tu. cuma alahan gatal satu badan je. buat masani selera makan saya pun membuak" . lepas makan, lapar lagi. lepastu ngtk😅 btw saya nk tanya, awk da pi scan? kelmarin saya pi scan belom nampak kantung. hmm risau. first baby

2y ago

Alhamdulilah, sy pun takde morning sickness. Dah makan pun lapar lagi 😅

normal sis..saya sampai sekarang dah 18 weeks pon takde alahan lagi..org kata jgn la ada alahan,lemah bdan. loya saja tak kluar isi pon dah mcam apa lemahnya. tpi tula saya takda alahan tpi ada msalah lain plak mcam keputihan teruk la,kncing kotor la. Dah kna makan ubat bnyak mcm2 😌🤧🤣

2y ago

Sama la saya..dah nk msuk 7 weeks cmtu keputihan mula bnyak..warna kuning2 hijau dgn berbau, g klinik mula2 doc syak GBS, tpi doc ada ambik sample. semnggu mcm gitu bru tau result. alhamdulillah xde GBS, cuma candida la tapinya. keputihan saya smpai skrg 18 weeks. 2minggu skali pergi klinik msukkan ubat. bahaya klau dibiarkan keputihan teruk. effect baby. tu nak taknak saya pergi gak la msokkan ubat. tkut mmg takut 🤣 tp bila dh msokkan ubat tu heaven la kejap keputihan tak teruk bnyak sgt kluar, takde bau takde gatal. selesa rsa hehe. sama la saya asyik makan jek,bedal mcam2, doc pos pesan kurg kan makan manis, sebab tu jugak pnyebab keputihan tu jdik teruk. sebelum mgndung saya mana ada msalah keputihan ni, sejak mgndung truk ada smpai skrg. tp doc kata biasa la hormon mgandung. kena jaga elok2 la klau dah ada masalah mcm gitu

Best nye! Hehe.. bsyukur sis klu xde alahan. Sya 4 weeks smpi skrg baru 6 weeks rasa loya je. Selera nak makan pn xde. Rasa nak muntah je stiap masa. Tapi lapar juga tu terpaksa makan roti je😂 xleh nak hidu makanam goreng2 dgn bau nasi, teruk gile rasanya bila trhidu tu🤭🤣

Untungnya yg xde morning sickness.. Sy start tau pregnant smpi skrg dh 20weks still lg ada.. Tp dh kurang sikit skrg ni.. Sy selalu amik MC,kadang keja half day je sbb x larat.. Tgh drive pn selalu pening nk muntah, trpksa brhnti jap then continue drive blk rmh

Normal je n syukur lah haha https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

sama ada belum sampai waktu lagi atau mmg takde alahan. kalau xde alahan alhamdulillah. kalau sampai waktunya nnti hehehehhe siap sedia lah sis. anyway enjoy je your pregnancy journey. asalkan baby sihat alhamdulillah

hahahaha normal. ja biasa lah tu.. sya dari awal kehamilan smpai lh.. ke saat² ahir tiada morning sickness at all and alahamdululiah baby sihat.. 😘😂

normal je sis.. saya pun dulu xde masa 6wks, tapi masuk 8 smpi 13 weeks, ada morning sickness.. alahan ni ikut badan masing2. brsyukur je kalau xde..hehe