Sunat baby girl

Ibu2 sunatkan baby girl waktu brpa bulan? Ssah tak nak jaga & baby demam tak? Lagi satu kalau baby inject Hepatitis tu baby akan demam ke?

5 Balas

Mcm sy ritu ms bby 3bln(klu ikut prem br umo 2bln ).. dia sakit kejap je sis..nti doc tu lepas sunatkn dia..doc akn lekatkn pampers ank ketat2.. supaya drh leh cpt benti..lepas sejam br tuka kn pampers.. doc akn sapukn ubat kuning.. cpt je sis elok nye sehari je dh ok dh..😉senang nk jg dan xdemam

Sy sunatkn anak time umur 2bln lebih. Doc ckp better sunatkn sblm umur 6bln sbb time tu kulit dh liat, n agk sukr nk potong.. cmtulh😅 lgpn elak bby gerk aktif time prosedur.. alhamdulillah ank ok xde ape.. n doc tu ckp xde pantang ape2 sgt.. ikut pd byi rsny.. skjp ja prosedur tu😉

Sunat sebelum baby pandai meniarap pun ok. Baby xdemam. Kalau suntikan, ada baby demam terutamanya yang 3-4 serangkai. Tp anak2 sy tak demam. 👶🏻👶🏻

5y ago

Dos tinggi. Means byk shot sekali, yg tu baby maybe demam.

Sye bby 2 bln tros bwk p sunat. .sng nk jga. .lps 2 skjp je elok ..sbb kcik lg kan ..🤗

Habis pantang dahh boleh sunat.